Prajitura cu caise si bezea

3K Shares

Delicioasa prajitura cu caise si bezea se prepara usor si este foarte savuroasa. Aroma caiselor combinata cu un blat pufos si un top de bezea obtinut din albusuri si fulgi de cocos, fac din acest desert un fabulos deliciu culinar.

Prajitura cu caise si bezea

Ingrediente Prajitura cu caise si bezea:

Blat:

  • 6 galbenusuri de ou
  • 350 grame faina
  • 150 g unt
  • 130 zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • 200 ml lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 1 borcan compot caise 800 grame

Bezea :

  • 6 albușuri de ou
  • 150 g zahar tos
  • 100 g fulgi de cocos
  • praf de sare

Preparare Prajitura cu caise si bezea:

  • Puneti o foaie de copt intr-o tava dreptunghiulara de copt 23×33 cm.
  • Intr-un castron mare amestecati cu ajutorul mixerului untul cu zaharul.
  • Adaugati galbenusele pe rand, esenta de vanilie si coaja de lamaie.
  • Turnati laptele.
  • Incorporati faina si praful de copt.
  • Amestecati cu o spatula pana cand obtineti un aluat omogen.
  • Turnati compozitia in tava de copt pregatita anterior.
  • Scurgeti bine de zeama fructelor din compotul de caise, eventual stergeti-le cu ajutorul unui prosop de hartie (daca vor fi umede aluatul nu va creste !)
  • Asezati jumatatile de caise in aluat in mod uniform.
  • Dati prajitura in cuptorul incins la 180 grade Celsius timp de 20-25 de minute.

Intre timp pregatiti bezeaua prajiturii:

  • Bateti albusele cu un praf de sare pana cand devine o spuma tare.
  • Adaugati apoi treptat zaharul si fulgii de cocos, mixati pana devine o bezea tare.
  • Scoateti blatul din cuptor dupa cele 20-25 de minute si turnati uniform peste acesta bezeaua.
  • Dati prajitura cu caise si bezea in cuptor inca 10-15 minute sau pana cand bezeau se rumeneste.
  • Asteptati sa se raceasca prajitura, apoi taiati-o in patrate.
Please follow and like us:

11 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.