Rulouri cu gem de prune

688 Shares

Delicioasele Rulouri cu gem de prune le putem servi atat ca mic dejun alaturi de o cana de ceai sau cafea, dar si ca desert, chiar si atunci cand avem musafiri.

Rulouri cu gem de prune

Ingrediente Rulouri cu gem de prune:

Aluat:

  • 1 kg faina
  • 30 grame drojdie proaspata
  • 50 grame lapte praf sau 300 ml lapte lichid
  • 2 oua
  • 100 grame unt topit caldut
  • 2 lingurite zahar
  • 300 ml apa

Umplutura:

  • 200 grame gem
  • 2 galbenuse de ou batute
  • Zahar pudra pentru ornat

Preparare Rulouri cu gem de prune:

  • Intr-un castron puneti faina, drojdia sfaramata, laptele praf (sau lichid) si untul topit caldut.
  • Intr-un alt castron bateti ouale cu zaharul, apoi turnati compozitia peste cea de faina.
  • Framantati apoi cu apa calduta in jur de 10 minute pana cand aluatul devine elastic si omogen.
  • Acoperiti-l cu o folie alimentara si un prosop de bucatarie si lasati-l sa creasca in jur de o ora intr-un loc cald.
  • Intindeti apoi din coca un dreptunghi mare, apoi impartiti-o in dreptunghiuri mai mici.
  • Intindeti pe fiecare dreptunghi o lingurita gem de prune.
  • Rulati fiecare dreptunghi si le asezati0le intr-o tava de cuptor acoperita cu hartie de copt.
  • Lasati-le sa mai creasca cca. 30 de minute in tava de copt, apoi le ungeti cu oul batut.
  • Coaceti rulourile cu gem de prune I cuptorul incins la 180 grade Celsius cca. 20-25 minute sau pana se rumenesc.
  • Lasati-le sa se raceasca complet in tava, apoi garnisiti-le cu zahar pudra.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.