Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea este desertul perfect de sezon. Se prepara foarte usor din doar cateva ingrediente pe care le aveti la indemana.

prajitura cu prune si bezea

Ingrediente Prajitura cu prune si bezea:

Blat:

  • 70 grame unt
  • 1 lingura zahar
  • 1 cana faina
  • 1 ou
  • 1 lingurita praf de copt

Crema:

  • 3/4 cana smantana
  • 1 lingura zahar
  • 2 galbenuse
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1/4 cana lapte

Bezeaua:

  • 2 albusuri
  • 70 grame zahar
  • 500 grame prune

Preparare Prajitura cu prune si bezea:

Blat:

  • Amestecati toate ingredientele cu ajutorul unui mixer.
  • Puneti aluatul obtinut intr-o folie de plastic si lasati-o la frigider aproximativ 30 minute.
  • Dupa aceea, intindeti o foaie de aluat din aceasta, si intindeti-o intr-o tava de copt de 20×24 cm.
  • Intepati-o din loc in loc cu o furculita si dati-o in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius timp de 15 minute.

Crema:

  • Mixati galbenusele cu o furculita, apoi incorporati in acestea smantana, laptele, zaharul, zeama de lamaie.
  • Amestecati ingredientele pana cand obtineti o crema omogena.
  • Spalati prunele, taiati-le pe jumatte si scoateti-le samburii.
  • Scoateti blatul partial copt din cuptor si asezati pe intreaga suprafata a acestuia jumatatile de prune, apoi turnati peste acestea crema obtinuta.
  • Dati prajitura din nou in cuptor pentru 30-35 minute, apoi turnati bezeaua (bateti albusele spuma impreuna cu zaharul) pe toata suprafata tavii.
  • Dati prajitura la cuptor pentru inca 10-15 minute, pana cand se rumeneste bezeaua.
  • Lasati Prajitura cu prune si bezea sa se raceasca complet, apoi taiati-o in bucati.
Please follow and like us:

3 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.