Prajitura cu gem si nuci

894 Shares

Un dulce simplu si gustos este savuroasa Prajitura cu gem si nuci. Blaturile unse cu gem de caise si nuci, stropite rom, cu impreuna cu topping-ul de ciocolata alcatuiesc un desert perfect.

Prajitura cu gem si nuci

Ingrediente Prajitura cu gem si nuci:

Blat:

  • 20 grame drojdie proaspata
  • 1 lingura zahar
  • 1/4 cana lapte
  • 350 grame faina
  • 1 plic praf de copt
  • 200 grame unt
  • 1 oua

Umplutura:

  • 250 grame nuci macinate
  • 200 grame zahar
  • 250 grame gem de caise
  • 2 linguri rom sau esenta de rom
  • 1/2 cana apa

Glazura:

  • 100 grame ciocolata rupta in bucatele
  • 100 grame unt

Preparare Prajitura cu gem si nuci:

Umplutura:

  • Intr-un castron mixati zaharul cu nucile macinate.
  • Intr-un pahar amestecati romul cu apa.

Blatul:

  • Dizolvati drojdia impreuna cu lingura de zahar in lapte.
  • Lasati vasul acoperit timp de 15-20 de minute.
  • Cu ajutorul unui mixer (functia PULSE) amestecati faina, praful de copt si untul, pana cand obtineti un aluat sfaramicios omogen.
  • Adaugati apoi oul si drojdia inmuiata in lapte, mixati pana cand se formeaza un aluat omogen.
  • Asezati aluatul format pe un fund de lemn pe care ati presarat in prealabil ptuina faina.
  • Impartiti aluatul in trei parti egale.
  • Intindeti primul aluat, cu ajutorul unui sucitor, astfel incat sa fie de marimea tavii de copt (23×18 cm), apoi asezati-l in tava de copt.
  • Deasupra acestuia intindeti jumatate din cantiatea de gem de caise.
  • Presarati apoi peste gem jumatate din cantitatea de nuci+zahar, iar peste acestea jumate din rom+apa.
  • Intindeti al doilea aluat, asezati-l in tava.
  • Deasupra acestuia intindeti restul de gem de caise.
  • Presarati deasupra restul de nuci+zahar, iar peste ele romul+apa.
  • Intindeti cel de-al treilea blat si asezati-l deasupra celorlalte straturi realizate anterior.
  • Acoperiti prajitura cu un servet de vase si lasati-o sa stea la temperatura camerei 45 de minute.
  • Dati apoi prajitura cu gem si nuci in cuptorul incins la 175 grade Celsius timp de 35-45 de minute.
  • Lasati-o sa se raceasca complet apoi garnisiti-o cu glazura de ciocolata.

Glazura:

  • Topiti ciocolata rupta in bucatele impreuna cu untul pe bain-marie, pana cand acestea se topesc si formeaza o glazura omogena.
  • Turnati glazura in mod uniform peste prajitura racita complet.
  • Lasati prajitura cu gem si nuci la frigider cel ptuin o ora apoi taiati-o in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.