Negresa cu nuci si Nutella

Un desert perfect la orice ocazie este savuroasa Negresa cu nuci si Nutella. Blatul simplu, impreuna cu blatul de nuci si Nutella creeaza o prajitura fabuloasa.

Negresa cu nuci si Nutella

Ingrediente Negresa cu nuci si Nutella:

Blatul de baza – simplu:

  • 2 cani faina
  • 1/2 cana zahar brun
  • 175 grame unt rece de la frigider taiat in bucatele mici

Blatul cu nuci si Nutella:

  • 230 grame unt
  • 230 grame ciocolata dark rupta in bucatele
  • 1 cana zahar
  • 4 oua la temperatura camerei
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 100 grame faina
  • 1/2 cana nuci rumenite macinate
  • 8 linguri Nutella

Preparare Negresa cu nuci si Nutella:

Blatul de baza – simplu:

  • Incingeti cuptorul la 175 grade Celsius.
  • Intr-un castron mixati faina cu zaharul brun.
  • Adaugati bucatelele de unt rece, mixandu-le cu ajutorul unui blender sau a unei furculite, pana cand obtineti un aluat usor sfaramicios.
  • Asezati aluatul astfel format intr-o tava dreptunghiulara de copt, pe care in prealabil ati pus o hartie de copt.
  • Neteziti suprafata aluatului cu degetele sau cu ajutorul unui pahar, si dati-l la cuptor pentru 20 de minute, pana cand marginile acestuia incep sa se rumeneasca.
  • Lasati blatul simplu sa se raceasca.

Blatul cu nuci si Nutella:

  • Topiti untul si ciocolata dark pe bain-marie.
  • Lasati compozitia sa se raceasca putin, apoi transferati-o intr-un castron, adaugati zaharul si amestecati ingredientele cu ajutorul mixerului.
  • Adaugati ouale pe rand, turnati si esenta de vanilie, apoi puneti jumatatea din cantitatea de Nutella (4 linguri).
  • Incorporati faina, apoi nucile macinate.
  • Turnati aluatul obtinut peste blatul simplu racit, obtinut anterior, nivelati-l uniform pe toata suprafata acestuia.
  • Intindeti restul de Nutella (4 linguri) cu ajutorul unui cutit lat, ca si ultim strat al negresei, pe toata suprafata ei.
  • Dati negresa cu Nutella in cuptorul incins 35-40 de minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Lasati Negresa cu nuci si Nutella sa se raceasca complet inainte de a o taia in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.