Negresa cu nuci si Nutella
Un desert perfect la orice ocazie este savuroasa Negresa cu nuci si Nutella. Blatul simplu, impreuna cu blatul de nuci si Nutella creeaza o prajitura fabuloasa.
Ingrediente Negresa cu nuci si Nutella:
Blatul de baza – simplu:
- 2 cani faina
- 1/2 cana zahar brun
- 175 grame unt rece de la frigider taiat in bucatele mici
Blatul cu nuci si Nutella:
- 230 grame unt
- 230 grame ciocolata dark rupta in bucatele
- 1 cana zahar
- 4 oua la temperatura camerei
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 100 grame faina
- 1/2 cana nuci rumenite macinate
- 8 linguri Nutella
Preparare Negresa cu nuci si Nutella:
Blatul de baza – simplu:
- Incingeti cuptorul la 175 grade Celsius.
- Intr-un castron mixati faina cu zaharul brun.
- Adaugati bucatelele de unt rece, mixandu-le cu ajutorul unui blender sau a unei furculite, pana cand obtineti un aluat usor sfaramicios.
- Asezati aluatul astfel format intr-o tava dreptunghiulara de copt, pe care in prealabil ati pus o hartie de copt.
- Neteziti suprafata aluatului cu degetele sau cu ajutorul unui pahar, si dati-l la cuptor pentru 20 de minute, pana cand marginile acestuia incep sa se rumeneasca.
- Lasati blatul simplu sa se raceasca.
Blatul cu nuci si Nutella:
- Topiti untul si ciocolata dark pe bain-marie.
- Lasati compozitia sa se raceasca putin, apoi transferati-o intr-un castron, adaugati zaharul si amestecati ingredientele cu ajutorul mixerului.
- Adaugati ouale pe rand, turnati si esenta de vanilie, apoi puneti jumatatea din cantitatea de Nutella (4 linguri).
- Incorporati faina, apoi nucile macinate.
- Turnati aluatul obtinut peste blatul simplu racit, obtinut anterior, nivelati-l uniform pe toata suprafata acestuia.
- Intindeti restul de Nutella (4 linguri) cu ajutorul unui cutit lat, ca si ultim strat al negresei, pe toata suprafata ei.
- Dati negresa cu Nutella in cuptorul incins 35-40 de minute sau verificati cu scobitoarea.
- Lasati Negresa cu nuci si Nutella sa se raceasca complet inainte de a o taia in bucati.
Please follow and like us: