Prajitura cu cocos si mousse de mure
Prajitura cu cocos si mousse de mure este parfumata, delicata si nemaipomenit de gustoasa. Puteti s-o faceti si cu zmeura, rezultatul final va fi la fel de impresionant.
Ingrediente Prajitura cu cocos si mousse de mure:
Blat:
- 5 oua
- 80 grame faina de cocos
- 65 grame amidon
- 60 grame faina
- 150 grame zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lingurita praf de copt
Mousse de mure:
- 450 grame mure proaspete sau congelate
- 50 grame zahar pudra
- 3 plicuri gelatina
- 150 ml apa
- 700 ml lapte de cocos
- 150 grame zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 500 ml smantana pentru frisca
Decor:
- Frisca
- Mure
Preparare Prajitura cu cocos si mousse de mure:
Blat:
- Mixati albusurile cu un praf de sare pana obtineti o spuma tare.
- Se adauga jumatate din zahar treptat, se mixeaza pana cand acestea devin rigide.
- Intr-un alt castron mixati galbenusurile cu restul de zahar si zaharul vanilat, pana obtineti o crema omogena.
- Se incorporeaza apoi cu ajutorul unei spatule, faina de cocos, faina de grau, amidonul si praful de copt.
- In final se adauga in compozitie albusurile batute anterior, se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.
- Puneti hartie de copt intr-o tava de 30×32 cm.
- Turnati compozitia obtinuta, dati-o in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 10-12 minute.
- Se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie pe jumatate, obtinandu-se doua blaturi.
Mousse mure:
- Murele se pun intr-un blender impreuna cu zaharul pudra (daca sunt congelate, mai intai le decongelati).
- Piureul obtinut se da printr-o strecuratoare pentru a scapa de seminte.
- Gelatina se inmoaie in apa cateva minute.
- Laptele de cocos se pune la foc mic impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana cand zaharul se topeste.
- Se ia apoi de pe foc si se adauga gelatina inmuiata.
- Se amesteca energic pana cand gelatina se dizolva si se incorporeaza in lapte.
- Smantana pentru frisca se mixeaza pana cand se intareste.
- Se lasa compozitia de lapte+zahar+gelatina sa se raceasca putin, apoi se adauga in acesta piureul de mure si frisca batuta.
- Se amesteca pana la omogenizare.
- Crema obtinuta se lasa la frigider cca. o jumatate de ora pentru a se intari gelatina, amestecand-o din 10 in 10 minute.
Asamblare Prajitura cu cocos si mousse de mure:
- Asezati unul din blaturile obtinute pe un platou de prajituri.
- Ungeti-l cu jumatate din mousse-ul de mure obtinut.
- Repetati straturile.
- Se lasa la frigider minim 6 ore, apoi se taie in bucati.
- Decorati cu frisca si mure, sau cu fulgi de cocos.