Prajitura cu cocos si mousse de mure

69 Shares

Prajitura cu cocos si mousse de mure este parfumata, delicata si nemaipomenit de gustoasa. Puteti s-o faceti si cu zmeura, rezultatul final va fi la fel de impresionant.

Prajitura cu cocos si mousse de mure

Ingrediente Prajitura cu cocos si mousse de mure:

Blat:

  • 5 oua
  • 80 grame faina de cocos
  • 65 grame amidon
  • 60 grame faina
  • 150 grame zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt

Mousse de mure:

  • 450 grame mure proaspete sau congelate
  • 50 grame zahar pudra
  • 3 plicuri gelatina
  • 150 ml apa
  • 700 ml lapte de cocos
  • 150 grame zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 500 ml smantana pentru frisca

Decor:

  • Frisca
  • Mure

Preparare Prajitura cu cocos si mousse de mure:

Blat:

  • Mixati albusurile cu un praf de sare pana obtineti o spuma tare.
  • Se adauga jumatate din zahar treptat, se mixeaza pana cand acestea devin rigide.
  • Intr-un alt castron mixati galbenusurile cu restul de zahar si zaharul vanilat, pana obtineti o crema omogena.
  • Se incorporeaza apoi cu ajutorul unei spatule, faina de cocos, faina de grau, amidonul si praful de copt.
  • In final se adauga in compozitie albusurile batute anterior, se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 30×32 cm.
  • Turnati compozitia obtinuta, dati-o in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 10-12 minute.
  • Se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie pe jumatate, obtinandu-se doua blaturi.

Mousse mure:

  • Murele se pun intr-un blender impreuna cu zaharul pudra (daca sunt congelate, mai intai le decongelati).
  • Piureul obtinut se da printr-o strecuratoare pentru a scapa de seminte.
  • Gelatina se inmoaie in apa cateva minute.
  • Laptele de cocos se pune la foc mic impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana cand zaharul se topeste.
  • Se ia apoi de pe foc si se adauga gelatina inmuiata.
  • Se amesteca energic pana cand gelatina se dizolva si se incorporeaza in lapte.
  • Smantana pentru frisca se mixeaza pana cand se intareste.
  • Se lasa compozitia de lapte+zahar+gelatina sa se raceasca putin, apoi se adauga in acesta piureul de mure si frisca batuta.
  • Se amesteca pana la omogenizare.
  • Crema obtinuta se lasa la frigider cca. o jumatate de ora pentru a se intari gelatina, amestecand-o din 10 in 10 minute.

Asamblare Prajitura cu cocos si mousse de mure:

  • Asezati unul din blaturile obtinute pe un platou de prajituri.
  • Ungeti-l cu jumatate din mousse-ul de mure obtinut.
  • Repetati straturile.
  • Se lasa la frigider minim 6 ore, apoi se taie in bucati.
  • Decorati cu frisca si mure, sau cu fulgi de cocos.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.