Tarta cu crema tiramisu si zmeura

130 Shares

Un desert apetisant, colorat si bineinteles foarte gustos, este delicioasa Tarta cu crema tiramisu si zmeura. Puteti folosi si alte fructe de padure, in functie de preferinte.

Tarta cu crema tiramisu si zmeura

Ingrediente Tarta cu crema tiramisu si zmeura:

Crusta:

  • 180 grame unt la temperatura camerei
  • 1/2 cana zahar pudra
  • 1 1/2 cana faina

Fructe:

  • 500 grame zmeura
  • 4 linguri zahar

Crema:

  • 4 albusuri la temperatura camerei
  • 2 galbenusuri la temperatura camerei
  • 500 grame Mascarpone
  • 120 grame zahar pudra
  • 1 lingura lichior Amaretto

Decorare:

  • Cacao pudra

Preparare Tarta cu crema tiramisu si zmeura:

Crusta:

  • Untul taiat in bucatele se mixeaza cu zaharul pudra pana se obtine o crema pufoasa, omogena.
  • Se adauga apoi faina, se framanta aluatul obtinut cu mainile pana se obtine o compozitie omogena.
  • Se inveleste intr-o folie de plastic si se lasa la frigider o ora.
  • Dupa ce a stat la rece, aluatul se intinde pe fundul si marginile unei tavi de tarta cu diametrul de 24 cm, unsa in prealabil cu unt.
  • Se inteapa aluatul cu o furculita din loc in loc.
  • Se lasa tava cu aluat la frigider 15 minute, apoi se baga in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius timp de 20-25 minute, sau pana crusta capata o culoare aurie.

Crema:

  • Galbenusurile se mixeaza cu jumatate din zaharul pudra pana cand se obtine o compozitie omogena.
  • Albusurile se bat separat cu un praf de sare si cu restul zaharului pudra pana cand devin tari si lucioase.
  • In castronul cu galbenuse+zahar se incorporeaza treptat branza mascarpone, amestecand constant cu mixerul la viteza mica.
  • Adaugati apoi lichiorul si albusele batute, incorporandu-le usor in crema cu ajutorul unei palete (nu folositi mixerul !).

Fructele:

  • 1/3 din zmeura se zdrobesc usor cu o furculita, se amesteca cu restul de zmeura intreaga si cu cele 4 linguri de zahar.
  • Se lasa sa stea asa 15 minute, apoi se scurg bine de sucul format.

Asamblare Tarta cu crema tiramisu si zmeura:

  • Pe fundul crustei coapte si racite complet se aseza zmeura scursa de suc.
  • Deasupra se intinde crema de mascarpone-oua-lichior obtinuta anterior, se niveleaza.
  • Dati Tarta cu crema tiramisu si zmeura la frigider cateva ore, iar cand serviti decorati cu pudra de cacao data prin sita.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.