Prajitura Tiramisu cu piscoturi

Prajitura Tiramisu cu piscoturi este o prajitura clasica italieneasca pe care o gasim in vitrina oricarei cofetarii care se respecta. Se prepara foarte usor si rapid si in bucataria noastra. Din ingredientele de mai jos se obtin 4-5 portii de prajitura Tiramisu cu piscoturi.

Prajitura Tiramisu cu piscoturi

Ingrediente Prajitura Tiramisu cu piscoturi:

  • 6 oua
  • 800 grame Mascarpone
  • 400 grame piscoturi
  • 1 litru cafea
  • 6 linguri zahar
  • 8 linguri cacao pudra

Preparare Prajitura Tiramisu cu piscoturi:

  • Preparati cafeaua si lasati-o sa se raceasca.
  • Intre timp separati galbenusele de albusuri.
  • Amestecati cu mixerul galbenusele cu zaharul pana obtineti o crema spumoasa.
  • Intr-un alt castron mixati albusele cu un praf de sare pana aceastea devin spuma.
  • Amestecati mascarpone cu crema obtinuta din galbenusuri si zahar; incorporati bine ingredientele apoi dati crema obtinuta la frigider.
  • Dati piscoturile prin cafea pe rand fiecare, pentru foarte putin timp deoarece altfel se inmoaie de tot si se rup.
  • Asezati jumatate din piscoturile date prin cafea intr-un vas Jena.
  • Incorporati crema obtinuta din galbenusuri, zahar si mascarpone cu albusurile batute spuma.
  • Turnati jumatate din crema astfel obtinuta peste piscoturile imbibate in cafea si nivelati bine.
  • Asezati restul piscoturilor peste primul rand de crema.
  • Puneti restul de crema peste al doilea strat de piscoturi.
  • Pudrati cu  cacao  crema cu ajutorul unei strecuratori de ceai in mod uniform.
  • Acoperiti vasul Jena cu o folie de plastic si dati-l la frigider cel putin  o ora.
  • Prajitura Tiramisu cu piscoturi se serveste rece.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.