Tarta cu portocale
Tarta cu portocale este un desert deosebit de fin cu o aroma imbietoare. Se prepara destul de usor si este absolut delicioasa.
Ingrediente Tarta cu portocale:
Crusta:
- 160 g unt
- 110 g zahar
- un praf sare
- 300 g faina
- 2 oua
- 30 g cacao
- coaja rasa de la o portocala
Umplutura:
- 350 grame smantana pentru frisca
- 300 grame ciocolata dark rupta in bucatele
- 2 lingurite lichior de portocala sau esenta de portocala
- Coaja rasa de la doua portocala pentru compozitie
- Coaja rasa de la o portocala pentru garnisire
Preparare Tarta cu portocale:
Crusta:
- Mixati untul cu zaharul si praful de sare intr-un castron.
- Intr-un alt castron mixati faina cu cacaua.
- Incorporati treptat faina+cacaua in crema de unt+zahar.
- Adaugati in aluat ouale si coaja rasa de portocala.
- Formati o bila din aluat si inveliti-l intr-o folie de plastic.
- Dati-l la frigider cel putin o ora.
- Dupa ce-l scoateti din frigider, intindeti-l si captusiti cu el o forma de tarta pe care ati uns-o in prealabil cu unt.
- Intepati aluatul pus in forma din loc in loc cu furculita, apoi dati-l la frigider inca o jumatate de ora.
- Incingeti cuptorul la 180 grade celsius si coaceti aluatul timp de 20 de minute (dupa ce a mai stat la frigider cele 30 de minute).
Crema:
- Puneti smantana de consistenta mai groasa intr-o craticioara la foc mic impreuna cu coaja rasa de la cele doua portocale.
- Lasati compozitia pe foc pana cand incepe sa fiarba.
- Puneti bucatelele de ciocolata pe bain-marie, apoi turnati peste acestea smantana+coaja rasa de portocale luate anterior de pe foc.
- Mixati pana cand ciocolata s-a topit si ati obtinut o crema de consistenta mai groasa.
- Adaugati lichiorul sau esenta de portocale.
- Turnati crema obtinuta peste blatul scos dupa 20 de minute din cuptor.
- Dati din nou tarta cu portocala in cuptor inca 15 minute.
- Scoateti tarta si lasati-o sa se raceasca complet 1-2 ore.
- Garnisiti-o cu coaja rasa de la o portocala.
- Taiati-o in felii.