Tarta cu portocale

Tarta cu portocale este un desert deosebit de fin cu o aroma imbietoare. Se prepara destul de usor si este absolut delicioasa.

Tarta cu portocale

Ingrediente Tarta cu portocale:

Crusta:

  • 160 g unt
  • 110 g zahar
  • un praf sare
  • 300 g faina
  • 2 oua
  • 30 g cacao
  • coaja rasa de la o portocala

Umplutura:

  • 350 grame smantana de consistena mai groasa sau smantana pentru frisca
  • 300 grame ciocolata dark rupta in bucatele
  • 2 lingurite lichior de portocala sau esenta de portocala
  • Coaja rasa de la doua portocala pentru compozitie
  • Coaja rasa de la o portocala pentru garnisire

Preparare Tarta cu portocale:

Crusta:

  • Mixati untul cu zaharul si praful de sare intr-un castron.
  • Intr-un alt castron mixati faina cu cacaua.
  • Incorporati treptat faina+cacaua in crema de unt+zahar.
  • Adaugati in aluat ouale si coaja rasa de portocala.
  • Formati o bila din aluat si inveliti-l intr-o folie de plastic.
  • Dati-l la frigider cel putin o ora.
  • Dupa ce-l scoateti din frigider, intindeti-l si captusiti cu el o forma de tarta pe care ati uns-o in prealabil cu unt.
  • Intepati aluatul pus in forma din loc in loc cu furculita, apoi dati-l la frigider inca o jumatate de ora.
  • Incingeti cuptorul la 180 grade celsius si coaceti aluatul timp de 20 de minute (dupa ce a mai stat la frigider cele 30 de minute).

Crema:

  • Puneti smantana de consistenta mai groasa intr-o craticioara la foc mic impreuna cu coaja rasa de la cele doua portocale.
  • Lasati compozitia pe foc pana cand incepe sa fiarba.
  • Puneti bucatelele de ciocolata pe bain-marie, apoi turnati peste acestea smantana+coaja rasa de portocale luate anterior de pe foc.
  • Mixati pana cand ciocolata s-a topit si ati obtinut o crema de consistenta mai groasa.
  • Adaugati lichiorul sau esenta de portocale.
  • Turnati crema obtinuta peste blatul scos dupa 20 de minute din cuptor.
  • Dati din nou tarta cu portocala in cuptor inca 15 minute.
  • Scoateti tarta si lasati-o sa se raceasca complet 1-2 ore.
  • Garnisiti-o cu coaja rasa de la o portocala.
  • Taiati-o in felii.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.