Cornuri umplute cu glazura de ciocolata

Savuroasele Cornuri umplute cu glazura de ciocolata sunt un adevarat deliciu culinar ! Umplutura de Nutella si unt de arahide, combinata cu glazura cremoasa, alcatuiesc un desert irezistibil.

cornuri-umplute-cu-glazura-de-ciocolata
Ingrediente Cornuri umplute cu glazura de ciocolata:

Aluat:

  • 550 grame faina
  • 25 grame drojdie proaspata
  • 70 grame zahar
  • 200 ml lapte
  • 100 grame unt
  • 2 oua

Umplutura:

  • 150 grame unt de arahide
  • 300 grame Nutella

Topping:

  • 125 grame unt
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri apa
  • 1 lingura gelatina
  • 100 grame alune/nuci taiate in bucatele

Preparare Cornuri umplute cu glazura de ciocolata:

Aluat:

  • Mixati drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.
  • Se lasa 10 minute, apoi se incorporeaza restul ingredientelor si se framanta bine aluatul obtinut.
  • Se lasa la dospit timp de 45-60 minute.
  • Dupa ce a stat la crescut (volumul trebuie sa se dubleze) se imparte in 6 parti egale.
  • Fiecare bucata de aluat se intinde si se taie in 8 triunghiuri.
  • Se umple fiecare cu cate o jumatate de lingurita de unt arahide si una si jumatate de Nutella.
  • Se ruleaza apoi aluatul din exterior spre interior.
  • Cornurile obtinute se pun intr-o tava pe care ati asezat in prealabil hartie de copt, si se dau in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius timp de 15-20 minute.

Topping:

  • Dizolvati gelatina in 2 linguri apa calda.
  • Intr-o craticioara puneti untul, zaharul si cacaua pe bain-marie.
  • Cand acestea s-au topit si combinat vor forma o glazura cremoasa.
  • Adaugati apoi gelatina dizolvata, mixati pana cand aceasta este incorporata complet (nu se fierbe !).
  • Luati apoi craticioara de pe foc si mai mixati de cateva ori.
  • Asezati cornurile coapte pe un platou, dupa ce le-ati scos din cuptor.
  • Dupa ce s-au racit turnati peste acestea topping-ul.
  • Deasupra presarati alune/nuci taiate in bucatele.
Please follow and like us:

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.