Prajitura Ferrero Rocher

Un desert excelent pentru ocazii deosebite este savuroasa Prajitura Ferrero Rocher. Blatul de cacao combinat cu crema de frisca si Nutella, precum si topping-ul de ciocolata si alune, alcatuiesc un adevarat rasfat culnar.

Prajitura Ferrero Rocher

Ingrediente Prajitura Ferrero Rocher:

Blat de cacao:

  • 4 oua
  • 200 ml lapte
  • 175 ml ulei
  • 1 cana zahar brun
  • 1/2 cana zahar alb
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 cana faina
  • 40 grame cacao
  • 2 lingurite praf de copt

Crema de Nutella si frisca:

  • 400 ml frisca
  • 250 grame Nutella
  • 1-2 plicuri intaritor pentru frisca

Glazura de ciocolata:

  • 100 grame ciocolata cu lapte
  • 100 ml smantana pentru frisca grasime 30%
  • 1 lingura rom

Decorare:

  • 100 grame alune de padure taiate marunt
  • Praline Ferrero Rocher

Preparare Prajitura Ferrero Rocher:

Blat de cacao:

  • Mixati faina impreuna cu cacaua si praful de copt intr-un castron.
  • Bateti albusele spuma pana cand se intaresc, adaugati apoi in acestea treptat zaharul alb, brun si cel vanilat.
  • Adaugati galbenusele pe rand.
  • Incorporati treptat in compozitia de albusuri – zahar – galbenusuri, mixul de faina-cacao-praf de copt, turnand alternativ uleiul si laptele.
  • Mixati bine ingredientele pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 20×28 cm.
  • Turnati compozitia de blat obtinuta anterior, nivelati-o si dati-o in cuptorul incins la 175 grade celsius timp de 45 minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Dupa ce se raceste se scoate din tava si se taie in doua partie egale pe orizontala, obtinandu-se astfel doua blaturi de cacao.

Crema de Nutella si frisca:

  • Bateti frisca cu intaritorul pana cand acesta devine de consistenta usor rigida.
  • Mixati Nutella intr-un castron, apoi adaugati peste aceasta frisca batuta cu intaritorul.

Glazura de ciocolata:

  • Puneti smantana pentru frisca pe bain-marie, adaugati ciocolata cu lapte rupta in bucatele si romul (nu se fierbe !).
  • Se amesteca usor ingredientele pana cand ciocolata se topeste si obtineti o glazura neteda, lucioasa.

Asamblare Prajitura Ferrero Rocher:

  • Asezati unul din blaturile de cacao obtinute anterior pe un platou de prajituri.
  • Intindeti peste acesta crema de Nutella si frisca.
  • Asezati cel de-al doilea blat de cacao.
  • Turnati glazura de ciocolata si rom.
  • Deasupra garnisiti cu alune de padure tocate marunt si praline Ferrero Rocher.
  • Prajitura Ferrero Rocher se da la frigider cel putin 3-4 ore.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.