Prajitura Ferrero Rocher
Un desert excelent pentru ocazii deosebite este savuroasa Prajitura Ferrero Rocher. Blatul de cacao combinat cu crema de frisca si Nutella, precum si topping-ul de ciocolata si alune, alcatuiesc un adevarat rasfat culnar.
Ingrediente Prajitura Ferrero Rocher:
Blat de cacao:
- 4 oua
- 200 ml lapte
- 175 ml ulei
- 1 cana zahar brun
- 1/2 cana zahar alb
- 1 plic zahar vanilat
- 1 cana faina
- 40 grame cacao
- 2 lingurite praf de copt
Crema de Nutella si frisca:
- 400 ml frisca
- 250 grame Nutella
- 1-2 plicuri intaritor pentru frisca
Glazura de ciocolata:
- 100 grame ciocolata cu lapte
- 100 ml smantana pentru frisca grasime 30%
- 1 lingura rom
Decorare:
- 100 grame alune de padure taiate marunt
- Praline Ferrero Rocher
Preparare Prajitura Ferrero Rocher:
Blat de cacao:
- Mixati faina impreuna cu cacaua si praful de copt intr-un castron.
- Bateti albusele spuma pana cand se intaresc, adaugati apoi in acestea treptat zaharul alb, brun si cel vanilat.
- Adaugati galbenusele pe rand.
- Incorporati treptat in compozitia de albusuri – zahar – galbenusuri, mixul de faina-cacao-praf de copt, turnand alternativ uleiul si laptele.
- Mixati bine ingredientele pana cand obtineti o compozitie omogena.
- Puneti hartie de copt intr-o tava de 20×28 cm.
- Turnati compozitia de blat obtinuta anterior, nivelati-o si dati-o in cuptorul incins la 175 grade celsius timp de 45 minute sau verificati cu scobitoarea.
- Dupa ce se raceste se scoate din tava si se taie in doua partie egale pe orizontala, obtinandu-se astfel doua blaturi de cacao.
Crema de Nutella si frisca:
- Bateti frisca cu intaritorul pana cand acesta devine de consistenta usor rigida.
- Mixati Nutella intr-un castron, apoi adaugati peste aceasta frisca batuta cu intaritorul.
Glazura de ciocolata:
- Puneti smantana pentru frisca pe bain-marie, adaugati ciocolata cu lapte rupta in bucatele si romul (nu se fierbe !).
- Se amesteca usor ingredientele pana cand ciocolata se topeste si obtineti o glazura neteda, lucioasa.
Asamblare Prajitura Ferrero Rocher:
- Asezati unul din blaturile de cacao obtinute anterior pe un platou de prajituri.
- Intindeti peste acesta crema de Nutella si frisca.
- Asezati cel de-al doilea blat de cacao.
- Turnati glazura de ciocolata si rom.
- Deasupra garnisiti cu alune de padure tocate marunt si praline Ferrero Rocher.
- Prajitura Ferrero Rocher se da la frigider cel putin 3-4 ore.
Please follow and like us: