Prajitura cu capsuni crema de vanilie si piscoturi

Prajitura cu capsuni crema de vanilie si piscoturi se prepara foarte rapid si este nemaipomenit de savuroasa. Aroma capsunilor combinata cu crema de vanilie fac din aceasta prajitura banala cu desert exceptional.

Prajitura cu capsuni crema de vanilie si piscoturi

Ingrediente Prajitura cu capsuni crema de vanilie si piscoturi:

  • 500 grame Crema de vanilie
  • 1/2 cana suc proaspat de capsuni
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 16 piscoturi mari
  • 200 grame branza mascarpone la temperatura camerei
  • 500 grame capsuni proaspete

Preparare Prajitura cu capsuni crema de vanilie si piscoturi:

  • Scoateti codita capsunilor, spalati-le, lasati-le sa se scurga bine de apa, apoi taiati-le felii.
  • Inmuiati cateva secunde piscoturile in sucul de capsuni, apoi asezati jumatate din acestea pe fundul unui vas patrat Jena.
  • Puneti jumatate din crema de vanilie deasupra piscoturilor si nivelati-o cu ajutorul unui cutit.
  • Aranjati 1/3 din capsuni peste crema de vanilie.
  • Adaugati inca un strat de piscoturi trecute prin sucul de capsuni, apoi peste acestea nivelati restul de crema de vanilie si aranjati 1/3 din capsuni.
  • Intr-un catron mixati branza mascarpone cu esenta de vanilie si intindeti-o peste stratul de capsuni.
  • Asezati restul 1/3 din capsuni deasupra branzei mascarpone.
  • Acoperiti vasul Jena si lasati-l la frigider 4 ore inainte de a servi prajitura cu capsuni crema de vanilie si piscoturi.
  • Daca nu aveti o reteta proprie de crema de vanilie, folositi-o pe cea de mai jos, este clasica si se prepara foarte usor:

Ingrediente crema de vanilie:

  • 500 ml lapte
  • 80 grame zahar
  • 4 galbenusuri
  • 50 grame faina
  • 1 plic zahar vanilat

Preparare crema de vanilie:

  • Puneti 350 ml lapte la fiert.
  • Intre timp frecati galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat si faina cu ajutorul unui tel.
  • In aceasta compozitie adaugati treptat laptele ramas (150 ml) si mixati pana cand devine o compozitie omogena.
  • Cand fierbe laptele (cei 350 ml), incorporate compozitia de galbenuse obtinuta anterior si mixati continuu cu telul pana cand crema de vanilie se ingroasa.
  • Lasati crema de vanilie sa se raceasca complet inainte de a o folosi la prajitura cu capsuni crema de vanilie si piscoturi.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.