Tarta cu ciocolata
Tarta cu ciocolata este un desert apetisant excelent pe care-l putem prepara pentru Revelion, dar si pentru alte ocazii deosebite.
Ingrediente Tarta cu ciocolata:
Aluat:
- 175 grame faina
- 85 grame unt taiat in bucatele
- 2 linguri zahar
- 1 lingurita scortisoara
- 2-3 linguri apa
Umplutura:
- 3 oua
- 250 grame zahar brun
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 175 grame unt topit
- 50 grame faina
- 50 grame cacao
- 50 grame ciocolata dark topita pe bain-marie
Preparare Tarta cu ciocolata:
- Puneti faina, untul, zaharul si scortisoara in robotul de bucatarie si actionati butonul pana ce se face farame.
- Adaugati apa si mai mixati pana ce se formeaza un aluat.
- Dati aluatului o forma de bila, impachetati-l in folie de plastic si dati-l la rece pentru 20 de minute.
- Incalziti cuptorul la 180 grade celsius.
- Intindeti aluatul cu sucitorul pe o suprafata usor infainata.
- Aluatul trebuie intins intotdeauna din mijloc spre exterior, incercand sa ii dam o forma rotunda.
- Transferati cu grija aluatul intr-o forma de tarta cu diametrul de 23 cm.
- Dupa ce presati usor aluatul in forma, indepartati excesul de aluat de pe margini.
- Cu ajutorul furculitei, faceti gauri in aluat din loc in loc.
- Asezati deasupra aluatului o hartie de copt pe care puneti boabe de fasole sau naut avand grija sa le intindeti intr-un strat uniform pe suprafata tartei (aceste ultime 2 operatiuni previn umflarea aluatului la coacere).
- Dati tava cu aluat la frigider pentru 15 minute.
- Coaceti aluatul 15 minute, dupa care indepartati hartia de copt cu boabele de fasole sau naut.
- Dati aluatul in cuptor pentru inca 5 minute, pana ce prinde o culoare usor maronie si devine crocant.
Umplutura
- Intr-un vas mixati ouale cu zaharul pana ce obtineti o textura ca de mousse.
- Adaugati esenta de vanilie, untul topit si mixati.
- Incorporati faina, cacaua si ciocolata dark topita.
- Peste aluatul de tarta copt turnati umplutura obtinuta anterior.
- Coaceti tarta cu ciocolata timp de 30 de minute.
- Tarta cu ciocolata se serveste la temperatura camerei, ornata cu cacao sau zahar pudra.