Tarta cu ciocolata

Tarta cu ciocolata este un desert apetisant excelent pe care-l putem prepara pentru Revelion, dar si pentru alte  ocazii deosebite.

Tarta cu ciocolata

Ingrediente Tarta cu ciocolata:
Aluat:

  • 175 grame faina
  • 85 grame unt taiat in bucatele
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2-3 linguri apa

 Umplutura:

  • 3 oua
  • 250 grame zahar brun
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 175 grame unt topit
  • 50 grame faina
  • 50 grame cacao
  • 50 grame ciocolata dark topita pe bain-marie

Preparare Tarta cu ciocolata:

  • Puneti faina, untul, zaharul si scortisoara in robotul de bucatarie si actionati butonul pana ce se face farame.
  • Adaugati apa si mai mixati pana ce se formeaza un aluat.
  • Dati aluatului o forma de bila, impachetati-l in folie de plastic si dati-l la rece pentru 20 de minute.
  • Incalziti cuptorul la 180 grade celsius.
  • Intindeti aluatul cu sucitorul pe o suprafata usor infainata.
  • Aluatul trebuie intins intotdeauna din mijloc spre exterior, incercand sa ii dam o forma rotunda.
  • Transferati cu grija aluatul intr-o forma de tarta cu diametrul de 23 cm.
  • Dupa ce presati usor aluatul in forma, indepartati excesul de aluat de pe margini.
  • Cu ajutorul furculitei, faceti gauri in aluat din loc in loc.
  • Asezati deasupra aluatului o hartie de copt pe care puneti boabe de fasole sau naut avand grija sa le intindeti intr-un strat uniform pe suprafata tartei (aceste ultime 2 operatiuni previn umflarea aluatului la coacere).
  • Dati tava cu aluat la frigider pentru 15 minute.
  • Coaceti aluatul 15 minute, dupa care indepartati hartia de copt cu boabele de fasole sau naut.
  • Dati aluatul in cuptor pentru inca 5 minute, pana ce prinde o culoare usor maronie si devine crocant.

Umplutura

  • Intr-un vas mixati ouale cu zaharul pana ce obtineti o textura ca de mousse.
  • Adaugati esenta de vanilie, untul topit si mixati.
  • Incorporati faina, cacaua si ciocolata dark topita.
  • Peste aluatul de tarta copt turnati umplutura obtinuta anterior.
  • Coaceti tarta cu ciocolata timp de 30 de minute.
  • Tarta cu ciocolata se serveste la temperatura camerei, ornata cu cacao sau zahar pudra.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.