Chec marmorat cu scortisoara
Savurosul Chec marmorat cu scortisoara este un desert rafinat, aromat, usor de preparat.

Ingrediente Chec marmorat cu scortisoara:
- 5 oua
- 250 g zahar
- 250 g unt moale
- 130 ml lapte
- 400 g faina
- 1 plic praf de copt
Compozitia cu scortisoara:
- 15 g scortisoara macinata
- 2 linguri zahar
- 1 lingura lapte
Glazura:
- 4 linguri zahar pudra
- 2 linguri apa
- 1/4 lingurita scortisoara
Preparare Chec marmorat cu scortisoara:
- Untul moale se mixeaza cu zaharul intr-un castron pana cand se obtine o crema omogena.
- Se adauga ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare adaugare.
- Incorporati apoi laptele, faina cernuta + praful de copt, amestecati usor cu o spatula pana la omogenizare.
- Turnati jumatate din compozitia obtinuta intr-o tava mare de chec in care ati pus hartie de copt.
- In restul de aluat ramas in castron se adauga ingredientele pt. compozitia cu scortisoara: 15 g scortisoara macinata, cele 2 linguri de zahar si lingura de lapte; se amesteca usor pana la omogenizare.
- Alautul cu scortisoara obtinut se toarna peste cel simplu din tava.
- Cu ajutorul unei furculite se amesteca usor cele 2 aluaturi pentru a se obtine un aspect marmorat.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. o ora, verificati cu scobitoarea.
- Chec-ul marmorat cu scortisoara se lasa sa se racesca in tava, se decoreaza cu glazura (se amesteca ingredientele de glazura)/zahar pudra, se taie in felii.
Please follow and like us: