Chec marmorat cu visine
Savurosul Chec marmorat cu visine se prepara foarte usor. Blatul bicolor umed combinat cu fructele dulce-acrisoare alcatuiesc un desert excelent.

Ingrediente Chec marmorat cu visine:
- 3 oua
- 250 g zahar
- 200 ml ulei
- 200 ml lapte
- 400 g faina
- 1 plic praf de copt
- 2 linguri cacao + 1lingura lapte
- 125 g visine congelate/din compot scurse de suc/proaspete
Preparare Chec marmorat cu visine:
- Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
- Turnati uleiul si laptele, amestecati usor.
- Adaugati faina cernuta amestecata cu praful de copt, amestecati pana la omogenizare.
- Jumatate din aluatul obtinut se pune intr-un alt castron, se adauga apoi in acesta cacaua pe care in prealabil o dizolvati in lingura de lapte; amestecati usor pana cand cacaua se incorporeaza in aluat.
- Puneti hartie de copt intr-o forma mare de chec.
- Puneti jumatate din cele doua compozitii alternativ in tava de chec (cea cu cacao si cea fara cacao) cu ajutorul unei linguri.
- Aranjati apoi visinele.
- Puneti restul de compozitii alternativ peste visine, nivelati.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. o ora, verificati cu scobitoarea.
- Chec marmorat cu visine se lasa sa se raceasca in tava, apoi se poate taia in felii.
Please follow and like us: