Chec marmorat cu visine

Savurosul Chec marmorat cu visine se prepara foarte usor. Blatul bicolor umed combinat cu fructele dulce-acrisoare alcatuiesc un desert excelent.

Ingrediente Chec marmorat cu visine:

  • 3 oua
  • 250 g zahar
  • 200 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 400 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao + 1lingura lapte
  • 125 g visine congelate/din compot scurse de suc/proaspete

Preparare Chec marmorat cu visine:

  • Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
  • Turnati uleiul si laptele, amestecati usor.
  • Adaugati faina cernuta amestecata cu praful de copt, amestecati pana la omogenizare.
  • Jumatate din aluatul obtinut se pune intr-un alt castron, se adauga apoi in acesta cacaua pe care in prealabil o dizolvati in lingura de lapte; amestecati usor pana cand cacaua se incorporeaza in aluat.
  • Puneti hartie de copt intr-o forma mare de chec.
  • Puneti jumatate din cele doua compozitii alternativ in tava de chec (cea cu cacao si cea fara cacao) cu ajutorul unei linguri.
  • Aranjati apoi visinele.
  • Puneti restul de compozitii alternativ peste visine, nivelati.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. o ora, verificati cu scobitoarea.
  • Chec marmorat cu visine se lasa sa se raceasca in tava, apoi se poate taia in felii.
Please follow and like us:
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.