Chec marmorat cu rom

Deliciosul Chec marmorat cu rom este ideal alaturi de cafeaua/ceaiul sau ciocolata calda de dupa-amiaza. Este un desert umed, aromat, usor de preparat.

Ingrediente Chec marmorat cu rom:

  • 4 oua
  • 1 cana zahar
  • 2 cani faina
  • 200 g unt moale
  • 8 linguri ulei
  • 1 plic zahar vanilat
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura rom

Preparare Chec marmorat cu rom:

  • Untul moale se mixeaza cu zaharul pana cand se obtine o crema omogena, pufoasa.
  • Se adauga ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare adaugare.
  • Se adauga apoi uleiul, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie.
  • In final adaugati faina amestecata cu praful de copt, amestecati pana la omogenizare.
  • Din compozitia obtinuta se pune intr-un alt castron ¼.
  • In aceasta se adauga cacaua si romul; se amesteca usor pana la omogenizare.
  • Ungeti cu bine ulei si presarati faina o forma de guguluf cu diametrul de 24 cm.
  • Puneti compozitia cu cacao si rom pe intreaga suprafata a fundului formei.
  • Se toarna restul de compozitie simpla deasupra; se amesteca usor apoi compozitiile cu ajutorul unei furculite pt. efect marmorat.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 45-50 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Lasati Chec -ul marmorat cu rom sa se raceasca complet, apoi decorati-l cu putina ciocolata topita sau zahar pudra.
  • Chec -ul marmorat cu rom se taie apoi in felii.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.