Chec marmorat cu rom
Deliciosul Chec marmorat cu rom este ideal alaturi de cafeaua/ceaiul sau ciocolata calda de dupa-amiaza. Este un desert umed, aromat, usor de preparat.

Ingrediente Chec marmorat cu rom:
- 4 oua
- 1 cana zahar
- 2 cani faina
- 200 g unt moale
- 8 linguri ulei
- 1 plic zahar vanilat
- Coaja rasa de la o lamaie
- 2 lingurite praf de copt
- 1 lingura cacao
- 1 lingura rom
Preparare Chec marmorat cu rom:
- Untul moale se mixeaza cu zaharul pana cand se obtine o crema omogena, pufoasa.
- Se adauga ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare adaugare.
- Se adauga apoi uleiul, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie.
- In final adaugati faina amestecata cu praful de copt, amestecati pana la omogenizare.
- Din compozitia obtinuta se pune intr-un alt castron ¼.
- In aceasta se adauga cacaua si romul; se amesteca usor pana la omogenizare.
- Ungeti cu bine ulei si presarati faina o forma de guguluf cu diametrul de 24 cm.
- Puneti compozitia cu cacao si rom pe intreaga suprafata a fundului formei.
- Se toarna restul de compozitie simpla deasupra; se amesteca usor apoi compozitiile cu ajutorul unei furculite pt. efect marmorat.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 45-50 minute, verificati cu scobitoarea.
- Lasati Chec -ul marmorat cu rom sa se raceasca complet, apoi decorati-l cu putina ciocolata topita sau zahar pudra.
- Chec -ul marmorat cu rom se taie apoi in felii.
Please follow and like us: