Prajitura cu nuca si visine
Prajitura cu nuca si visine este un desert pe care il veti aprecia imediat. Gustul intens de nuca se combina perfect cu aroma dulce-acrisoara a fructelor.

Ingrediente Prajitura cu nuca si visine:
- 3 oua mari
- 150 g zahar
- 2 plicuri zahar pudra
- 50 ml ulei
- 100 ml lapte
- 150 g faina
- 150 g nuca macinata
- 1 plic praf de copt
- 150 g visine proaspete/congelate/din compot (scurse de zeama)
Preparare Prajitura cu nuca si visine:
- Mixati ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
- Turnati uleiul si laptele, amestecati.
- Adaugati faina amestecata cu praful de copt, iar in final nuca macinata.
- Amestecati usor pana la omogenizare.
- Turnati compozitia obtinuta intr-o tava de 20×28 cm in care ati pus hartie de copt.
- Visinele se asaza din loc in loc in compozitia din tava.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 35-40 minute, verificati cu scobitoarea.
- Prajitura cu nuca si visine se lasa sa se raceasca, apoi se decoreaza cu zahar pudra si se poate taia in bucati.
Please follow and like us: