Prajitura cu ciocolata visine mascarpone

Prajitura cu ciocolata visine mascarpone este un desert delicios, cremos, usor de preparat.

Ingrediente Prajitura cu ciocolata visine mascarpone:

Blat:

  • 6 oua mari
  • 200 g zahar
  • 150 g faina
  • 30 g cacao
  • 50 ml ulei
  • 5 g praf de copt

Crema mascarpone frisca:

  • 500 ml smantana pentru frusca rece
  • 250 g mascarpone rece
  • 50 g zahar pudra
  • 15 g gelatina granulata

Alte ingrediente:

1 borcan mic gem visine

Glazura:

  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 120 ml smantana pentru frisca

Preparare Prajitura cu ciocolata visine mascarpone:

Blat:

  • Mixati ouale cu zaharul pana cand aceastea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
  • Turnati uleiul, amestecati usor cu spatula.
  • Incorporati apoi faina cernuta, cacaua si praful de copt.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 24×24 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 35 minute, veriifciat cu scobitoarea.
  • Blatul obtinut se lasa sa se raceasca in tava, se taie apoi in doua, obtinandu-se astfel doua foi de blat.

Crema mascarpone si frisca:

  • Gelatina se pune la inmuiat in cca. 40 ml apa rece timp de 5-7 minute.
  • Smantana pentru frisca rece se bate cu zaharul pudra pana se obtine frisca.
  • Se adauga branza mascarpone, se amesteca usor pana la omogenizare.
  • Gelatina inmuiata se dizolva pe bain-marie; se lasa apoi cateva minute sa se raceasca si se adauga in crema obtinuta anterior (frisca + mascarpone).

Asamblare Prajitura cu ciocolata visine mascarpone:

  • Pe una din foile de blat se intinde uniform crema de frisca si mascarpone.
  • Se lasa la frigider pana se intareste usor gelatina din aceasta.
  • Se scoate apoi din frigider si se intinde unfiorm gemul de visine peste crema.
  • Deasupra se aseaza cea de-a doua foaie de blat.
  • Deasupra se toarna glazura:
  • Smantana pentru frisca se infierbanta, se ia de pe foc si se adauga ciocolata rupta in bucatele; se amesteca usor pana la omogenizare.
  • Dupa ce ati turnat uniform glazura se da prajitura din nou la frigider minim 6 ore; apoi Prajitura cu ciocolata visine mascarpone se poate taia in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.