Prajitura cu visine mascarpone si ciocolata
Prajitura cu visine mascarpone si ciocolata este un desert extraordinat de gustos. Blaturile fragede cu cacao impreuna cu jeleul de fructe, crema de frisca si glazura de ciocolata alcatuiesc o prajitura savuroasa.
Ingrediente Prajitura cu visine mascarpone si ciocolata:
Blat:
- 6 oua
- 1 cana zahar
- 3/4 cana faina
- 3 linguri cu varf de cacao
- 1 lingurita praf de copt
- 2 linguri ulei
Jeleu visine:
- 700 g visine congelate
- 2 linguri amidon
- 150 g zahar
Crema cu mascarpone:
- 300 ml smantana pentru frisca rece
- 500 g mascarpone rece
- 3 linguri zahar pudra
Glazura de ciocolata:
- 100 g ciocolata dark
- 50 g ciocolata cu lapte
- 25 g unt
- 100 ml smantana pentru frisca
Preparare Prajitura cu visine mascarpone si ciocolata:
Blat:
- Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
- Turnati uleiul, apoi adaugati faina cernuta amestecata cu praful de copt si cacaua.
- Amestecati usor cu o spatula pana la omogenizare.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 23×32 cm in care ati pus hartie de copt.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 30 minute, verificati cu scobitoarea.
- Blatul obtinut se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie in doua.
Jeleu de visine:
- Visinele se decongeleaza cca. 30 minute, apoi se pun impreuna cu sucul rezultat intr-o craticioara.
- Se adauga zaharul si se pune craticioara la foc mic.
- Cand incepe sa clocoteasca se adauga amidonul si se amesteca continuu pana cand compozitia incepe sa se ingroase.
- Se ia craticioara de pe foc si se lasa sa se raceasca jeleul obtinut.
Crema cu mascarpone:
- Smantana pentru frisca rece se mixeaza cu zaharul pudra pana cand incepe sa se intareasca.
- Se adauga branza mascarpone treptat, se amesteca usor pana la omogenizare.
Asamblare Prajitura cu visine mascarpone si ciocolata:
- Pe unul din blaturile obtinute se intinde uniform jeleul de visine racit.
- Deasupra acestuia se intinde crema de mascarpone.
- Se aseaza cel de-al doilea blat, iar deasupra se toarna glazura de ciocolata:
- Untul si ciocolata rupta in bucatele se pun intr-o craticioara antiaderenta si se amesteca usor pana cand acestea se topesc si se combina.
- Se adauga smantana pentru frisca, se mai amesteca de cateva ori pana cand aceasta se incorporeaza in compozitie.
- Se ia de pe foc craticioara, se asteapta sa se raceasca glazura, apoi se toarna uniform peste ultimul blat.
- Prajitura cu visine mascarpone si ciocolata se da la frigider minim 3 ore inainte de a o taia in bucati si consuma.