Prajitura cu blat de mac crema mascarpone si Nutella
Prajitura cu blat de mac crema mascarpone si Nutella este un desert usor simandicos, ce se prepara insa foarte rapid si usor. Este o prajitura excelenta pentru un weekend minunat alaturi de familie sau prieteni.

Ingrediente Prajitura cu blat de mac crema mascarpone si Nutella:
Blat cu mac:
- 4 oua
- 170 g seminte de mac
- 3/4 cana zahar
- 3 linguri faina
- 2 linguri cacao
- 1 lingurita praf de copt
Crema cu mascarpone si visine:
- 500 g mascarpone rece
- 250 ml smantana pentru frisca rece
- 2 linguri zahar pudra
- visine din compot
Crema cu mascarpone si Nutella:
- 250 g mascarpone rece
- 200 g Nutella rece
Alte ingrediente:
- 1 pachet biscuiti simpli
Insiropare:
- Sucul de la compotul de visine
Preparare Prajitura cu blat de mac crema mascarpone si Nutella:
Blat cu mac:
- Semintele de mac se pun intr-un castron adanc, apoi se acopera complet cu apa fierbinte; se lasa sa se raceasca, apoi se elimina surplusul de apa, daca acesta exista.
- Intr-un alt castron se mixeaza ouale cu zaharul pana acestea isi dubleaza volumul si zaharul se topeste.
- Se adauga semintele de mac inmuiate, scurse de excesul de apa, cacaua, faina, praful de copt.
- Se amesteca usor ingredientele pana la omogenizare.
- Compozitia obtinuta se intinde intr-o tava de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 25 minute.
- Blatul cu mac obtinut se lasa sa se raceasca complet in tava.
Crema cu mascarpone si frisca:
- Intr-un castron se pun smantana pentru frisca, mascarponele si zaharul pudra.
- Se mixeaza usor pana la omogenizare.
Crema cu mascarpone si Nutella:
- Intr-un castron se amesteca usor Nutella cu mascarponele pana se obtine o crema omogena.
Asamblare Prajitura cu blat de mac crema mascarpone si Nutella:
- Blatul cu mac racit se insiropeaza uniform cu cca. 100 ml din sucul de la compotul de visine.
- Peste acesta se intinde crema cu mascarpone si frisca.
- Din loc in loc, in crema, se asaza visinele din compot scurse bine de suc, impingandu-le usor in aceasta; nivelati.
- Asezati apoi biscuitii uniform, dupa ce i-ati inmuiat foarte putin in sucul de visine ramas de la compot.
- Peste stratul de biscuiti se intinde uniform crema cu mascarpone si Nutella, nivelati.
- Prajitura cu blat de mac crema mascarpone si Nutella se lasa la frigider minim 6 ore inainte de a o taia in bucati.
Please follow and like us: