Prajitura cu ciocolata si glazura Nutella

Prajitura cu ciocolata si glazura Nutella este un desert delicat, usor de preparat.

Ingrediente Prajitura cu ciocolata si glazura Nutella:

Blat:

  • 200 g ciocolata dark
  • 150 g unt
  • 100 g zahar
  • 100 g faina
  • 4 oua (4 albusuri, 4 galbenusuri)

Glazura Nutella:

  • 175 ml smantana pentru frisca
  • 3 linguri Nutella

Preparare Prajitura cu ciocolata si glazura Nutella:

Blat:

  • Ciocolata se rupe in bucatele si se topeste impreuna cu untul pe bain-marie sau intr-o craticioara antiaderenta la foc mic; compozitia obtinuta se lasa sa se raceasca.
  • Dupa ce s-a racit se incorporeaza faina cernuta si zaharul.
  • Adaugati galbenusurile, amestecati usor cu o spatula.
  • Albusururile se bat cu un praf de sare intr-un castron pana devin bezea ferma, lucioasa.
  • Acesta se va adauga treptat in restul compozitiei cu ciocolata.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma rotunda cu diametrul de 20 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 35 minute.
  • Blatul obtinut se lasa sa se raceasca in tava, se scoate, se decoreaza cu glazura de Nutella:
  • Smantana pentru frisca se bate pana devine frisca, apoi se incorporeaza Nutella; se amesteca usor pana la omogenizare.
  • Peste glazura puteti presara aschii de ciocolata, de asemena puteti orna cu fructe (zmeura, afine, mure, etc.)
Please follow and like us:
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.