Prajitura cu ciocolata si glazura Nutella
Prajitura cu ciocolata si glazura Nutella este un desert delicat, usor de preparat.

Ingrediente Prajitura cu ciocolata si glazura Nutella:
Blat:
- 200 g ciocolata dark
- 150 g unt
- 100 g zahar
- 100 g faina
- 4 oua (4 albusuri, 4 galbenusuri)
Glazura Nutella:
- 175 ml smantana pentru frisca
- 3 linguri Nutella
Preparare Prajitura cu ciocolata si glazura Nutella:
Blat:
- Ciocolata se rupe in bucatele si se topeste impreuna cu untul pe bain-marie sau intr-o craticioara antiaderenta la foc mic; compozitia obtinuta se lasa sa se raceasca.
- Dupa ce s-a racit se incorporeaza faina cernuta si zaharul.
- Adaugati galbenusurile, amestecati usor cu o spatula.
- Albusururile se bat cu un praf de sare intr-un castron pana devin bezea ferma, lucioasa.
- Acesta se va adauga treptat in restul compozitiei cu ciocolata.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma rotunda cu diametrul de 20 cm in care ati pus hartie de copt.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 35 minute.
- Blatul obtinut se lasa sa se raceasca in tava, se scoate, se decoreaza cu glazura de Nutella:
- Smantana pentru frisca se bate pana devine frisca, apoi se incorporeaza Nutella; se amesteca usor pana la omogenizare.
- Peste glazura puteti presara aschii de ciocolata, de asemena puteti orna cu fructe (zmeura, afine, mure, etc.)
Please follow and like us: