Prajitura cu iaurt ciocolata si Nutella

Prajitura cu iaurt ciocolata si Nutella este un desert umed, delicios ce se prepara rapid. Iubitorii de ciocolata  vor indragi imediat aceasta prajitura excelenta.

Ingrediente Prajitura cu iaurt ciocolata si Nutella:

Blat:

  • 3 oua
  • 180 g zahar
  • 150 ml ulei
  • 350 g iaurt natural
  • 350 g faina
  • 50 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 3 linguri gem caise

Crema mascarpone si Nutella:

  • 250 g mascarpone
  • 2-3 linguri Nutella

Glazura de ciocolata:

  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 ml smantana pentru frisca

Decor:

  • Fructe la alegere: capsuni, afine, caise, visine, etc.

Preparare Prajitura cu iaurt ciocolata si Nutella:

Blat:

  • Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
  • Incorporati apoi uleiul, iaurtul si gemul; amestecati usor ingredientele cu o spatula pana la omogenizare.
  • Faina se amesteca intr-un alt castron cu cacaua, praful de copt si bicarbonatul de sodiu, apoi se adauga in 3-4 reprize in castronul cu restul ingredientelor amestecate anterior; se amesteca usor cu spatula.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 23×32 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 35 minute, verificati cu scobitoarea.

Crema de mascarpone cu Nutella:

  • Amestecati usor cu o lingura branza mascarpone pana devine ca o crema, apoi adaugati Nutella si amestecati usor cu o spatula  pana la omogenizare.

Glazura de ciocolata:

  • Smantana pentru frisca se pune intr-o craticioara antiaderenta la foc mic.
  • Cand aceasta se incinge, se ia craticioara de pe foc si se adauga ciocolata cu lapte rupta in bucatele.
  • Se lasa 1-2 minute sa se topeasca, apoi se amesteca usor cu spatula pana se obtine o glazura omogena.

Asamblare Prajitura cu iaurt ciocolata si Nutella:

  • Peste blatul racit se intinde uniform crema de mascarpone si Nutella.
  • Deasupra se toarna glazura de ciocolata.
  • Tava cu prajitura se da la frigider 2-3 ore sau pana cand crema si glazura se intaresc.
  • Prajitura cu iaurt ciocolata si Nutella se decoreaza apoi cu fructele alese si se taie in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.