Prajitura cu budinca si iaurt grecesc

Prajitura cu budinca si iaurt grecesc este un desert delicat, aromat, usor de preparat.

Aluat:

  • 1 cana faina
  • 1/2 cana zahar
  • 1 ou
  • 40 g unt
  • 1 lingura smantana 18%
  • 1 lingurita praf de copt

Compozitia cu budinca si iaurt grecesc:

  • 2 plicuri budinca de vanilie ( 2x 40 g)
  • 800 g iaurt grecesc
  • 5 oua ( 5 albusuri; 5 galbenusuri)
  • 1/2 cana zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plicuri zahar vanilat

Preparare Prajitura cu budinca si iaurt grecesc:

Aluat:

  • Ingredientele pentru aluat se framanta intr-un castron pana se obtine un aluat omogen, elastic.
  • Se pune hartie de copt intr-o tava de 20×30 cm.
  • Intindeti aluatul obtinut peste foaia de copt, si dati tava 15 minute in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius.
  • Intre timp preparati compozitia cu budinca si iaurt grecesc:
  • Galbenusurile se amesteca cu iaurtul grecesc pana se obtine o compozitie omogena.
  • Se adauga praful de la budincile de vanilie si praful de copt.
  • Albusurile se bat intr-un alt castron cu zaharul si zaharul vanilat pana se obtine o bezea tare.
  • Acestea se vor adauga treptat in compozitia de galbenusuri-iaurt-budinca.
  • Amestecul obtinut (consistenta subtire) se toarna uniform peste aluatul partial copt  (15 minute) si se lasa tava in cuptor inca 60 minute la temperatura de 170 grade celsius.
  • Prajitura cu budinca si iaurt grecesc se lasa sa se raceasca in tava, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.