Prajitura cu budinca si iaurt grecesc
Prajitura cu budinca si iaurt grecesc este un desert delicat, aromat, usor de preparat.

Aluat:
- 1 cana faina
- 1/2 cana zahar
- 1 ou
- 40 g unt
- 1 lingura smantana 18%
- 1 lingurita praf de copt
Compozitia cu budinca si iaurt grecesc:
- 2 plicuri budinca de vanilie ( 2x 40 g)
- 800 g iaurt grecesc
- 5 oua ( 5 albusuri; 5 galbenusuri)
- 1/2 cana zahar
- 1 lingurita praf de copt
- 1 plicuri zahar vanilat
Preparare Prajitura cu budinca si iaurt grecesc:
Aluat:
- Ingredientele pentru aluat se framanta intr-un castron pana se obtine un aluat omogen, elastic.
- Se pune hartie de copt intr-o tava de 20×30 cm.
- Intindeti aluatul obtinut peste foaia de copt, si dati tava 15 minute in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius.
- Intre timp preparati compozitia cu budinca si iaurt grecesc:
- Galbenusurile se amesteca cu iaurtul grecesc pana se obtine o compozitie omogena.
- Se adauga praful de la budincile de vanilie si praful de copt.
- Albusurile se bat intr-un alt castron cu zaharul si zaharul vanilat pana se obtine o bezea tare.
- Acestea se vor adauga treptat in compozitia de galbenusuri-iaurt-budinca.
- Amestecul obtinut (consistenta subtire) se toarna uniform peste aluatul partial copt (15 minute) si se lasa tava in cuptor inca 60 minute la temperatura de 170 grade celsius.
- Prajitura cu budinca si iaurt grecesc se lasa sa se raceasca in tava, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in bucati.
Please follow and like us: