Negresa cu visine si glazura
Negresa cu visine si glazura este un desert apetisant, usor de preparat. Blatul umed cu gust intens de ciocolata se combina foarte bine cu fructele dulci-acrisoare, alcatuind o prajtura excelenta.

Ingrediente Negresa cu visine si glazura:
Blat:
- 4 oua
- 240 g zahar
- 125 ml lapte
- 250 g unt
- 225 g faina
- 3 linguri cacao dark
- 2 lingurite praf de copt
- 1 cana visine congelate/compot/proaspte
Glazura:
- 100 g ciocolata dark
Decor:
- Nuci macinate/fulgi migdale
Preparare Negresa cu visine si glazura:
- Puneti untul impreuna cu laptele, cacaua si zaharul intr-o cratita la foc mic.
- Amestecati, iar cand ingredientele se topesc si sunt omogenizate se opreste focul; compozitia obtinuta se lasa sa se raceasca.
- In compozitia cu cacao racita se incorporeaza galbenusurile cu o spatula, apoi faina cernuta + praful de copt.
- Albusurile se bat cu un praf de sare intr-un castron pana devin bezea ferma.
- Aceasta se va incorpora in 2-3 reprize in compozitia de cacao, cu ajutorul spatulei.
- Turnati compozitia obtinuta intr- forma rotunda cu diametrul de 24 cm in care ati pus hartie de copt.
- Visinele se scurg de suc (daca sunt din compot), se decongeleaza si scurg de suc (daca sunt congelate), apoi se aranjeaza uniform in aluatul din tava, impingandu-le usor in acesta.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 45 minute, verificati cu scobitoarea.
- Negresa cu visine se lasa sa se raceasca in tava, apoi se decoreaza cu glazura de ciocolata (ciocolata se rupe in bucatele si se topeste pe bain-marie).
- Dupa ce glazura s-a racit se decoreaza Negresa cu visine si glazura cu nuci macinate/fulgi migdale, se taie in felii.
Please follow and like us: