Negresa cu visine

Negresa cu visine este un desert aromat, ciocolatos foarte gustos. Iubitorii de ciocolata vor aprecia aceasta prajitura excelenta ce se prepara foarte usor.

Negresa cu visine

Ingrediente Negresa cu visine:

  • 100 g ciocolata neagra
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 100 g faina
  • 110 g unt
  • 150 g zahar
  • 5 oua
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 400 g visine (din compot/congelate/proaspete)

Preparare Negresa cu visine:

  • Mixati ouale cu zaharul si esenta de vanilie pana obtineti o compozitie omogena.
  • Untul impreuna cu ciocolata (cea neagra si cea cu lapte) rupta in bucatele se topesc pe bain-marie sau intr-o cratita antiaderenta.
  • Dupa ce acestea s-au topit se ia cratita de pe foc si se lasa compozitia obtinuta sa se raceasca cateva minute, cat sa nu mai fie fierbinte.
  • Se adauga apoi mixul de oua-zahar, faina cernuta, iar in final visinele (scurse de sucul din compot/sterse putin de eventuala gheata la cele congelate) incorporandu-le usor cu ajutorul unei spatule.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 24×24 cm, in care ati pus hartie de copt.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius timp de 30 -35 minute.
  • Negresa cu visine se lasa sa se raceasca complet, apoi se poate taia in bucati.
  • Se poate decora cu frisca sau zahar pudra.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon248

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.