Negresa cu visine
Negresa cu visine este un desert aromat, ciocolatos foarte gustos. Iubitorii de ciocolata vor aprecia aceasta prajitura excelenta ce se prepara foarte usor.
Ingrediente Negresa cu visine:
- 100 g ciocolata neagra
- 200 g ciocolata cu lapte
- 100 g faina
- 110 g unt
- 150 g zahar
- 5 oua
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 400 g visine (din compot/congelate/proaspete)
Preparare Negresa cu visine:
- Mixati ouale cu zaharul si esenta de vanilie pana obtineti o compozitie omogena.
- Untul impreuna cu ciocolata (cea neagra si cea cu lapte) rupta in bucatele se topesc pe bain-marie sau intr-o cratita antiaderenta.
- Dupa ce acestea s-au topit se ia cratita de pe foc si se lasa compozitia obtinuta sa se raceasca cateva minute, cat sa nu mai fie fierbinte.
- Se adauga apoi mixul de oua-zahar, faina cernuta, iar in final visinele (scurse de sucul din compot/sterse putin de eventuala gheata la cele congelate) incorporandu-le usor cu ajutorul unei spatule.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 24×24 cm, in care ati pus hartie de copt.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius timp de 30 -35 minute.
- Negresa cu visine se lasa sa se raceasca complet, apoi se poate taia in bucati.
- Se poate decora cu frisca sau zahar pudra.
Please follow and like us:
Da cred ca o sa le inxerc si eu ,nu pe toate dar par foarte gustoase,multumesc, sa avem spor.šā¤
Multumesc, Maria !