Negresa cu branza si visine
Negresa cu branza si visine este un desert delicat si savuros. Blatul umed combinat cu umplutura de branza si vanilie, impreuna cu topping-ul suculent de visine, alcatuiesc o prajitura cu un gust exceptional.
Ingrediente Negresa cu branza si visine:
Blat negresa:
- 120 g faina
- 150 g zahar
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 3/4 lingurita praf de copt
- 60 g cacao
- 210 g iaurt grecesc
- 2 oua
- 4 1/2 linguri lapte
- 1 lingura esenta de vanilie
Umplutura de branza:
- 400 g branza de vaci/ branza crema
- 200 g iaurt grecesc
- 2 oua
- 75 g zahar
- 1 lingura esenta de vanilie
- 25 g praf budinca de vanilie
- 275 ml lapte
- 3 linguri zahar
Umplutura visine:
- 250 g visine din compot
- 150 ml suc de visine din compot
- 300 g gem de visine
Preparare Negresa cu branza si visine:
- Visinile din compot se pun impreuna cu sucul de visine la fiert intr-o craticioara, la foc mic.
- Cand lichidul incepe sa fiarba se ia cratita de pe foc, se adauga in aceasta gemul de visine, se amesteca energic si se lasa compozitia sa se raceasca complet.
Umplutura de branza:
- Preparati budinca de vanilie conform instructiunilor de pe ambalaj (amestecati praful de budinca cu cca. 75 ml lapte, pana obtineti o ompozitie omogena. Restul de lapte se pune la fiert impreuna cu zaharul. Cand acesta incepe sa fiarba se adauga in el compozitia de praf budinca+lapte obtinuta anterior. Se amesteca continuu 2-3 minute sau pana cand budinca se ingroasa.)
- Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca complet.
- Branza de vaci se faramiteaza cu robotul sau furculita.
- Se amesteca cu zaharul si ouale pana se obtine o compozitie omogena.
- Adaugati apoi iaurtul si esenta de vanilie, iar in final incorporati treptat (cate o lingura) budinca de vanilie racita.
- Se amesteca pana la omogenizare.
Negresa:
- Intr-un castron amestecati toate ingredientele uscate (faina, zahar, bicarbonat de sodiu, praf de copt, cacaua).
- Intr-un alt castron se amesteca intredientele umede (ouale, iaurtul, esenta de vanilie, laptele).
- Incorporati ingredientele umede in cele uscate, mixati pana la omogenizare.
Asamblare Negresa cu branza si visine:
- Puneti hartie de copt intr-o tava de 24×24 cm.
- Turnati in aceasta compozitia de negresa obtinuta, nivelati.
- Peste aceasta se intinde compozitia de umplutura de branza.
- Deasupra intindeti compozitia de visine.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 25 minute, reduceti apoi temperatura la 170 grade celsius, si mai lasati tava in cuptor cca. 20-25 minute.
- Lasati Negresa cu branza si visine sa se raceasca, apoi puneti-o la frigider minim 4-5 ore inainte de a o taia si servi.