Prajitura cu blat de nuci crema de vanilie si crema Nutella
Prajitura cu blat de nuci crema de vanilie si crema Nutella este un desert delicat, cremos, delicios, perfect pentru ocazii speciale. Pandispanul cu nuci se combina foarte bine cu crema de vanilie si cea cu Nutella, alcatuind o prajitura excelenta.

Ingrediente Prajitura cu blat de nuci crema de vanilie si crema Nutella:
Blat nuci:
- 6 oua
- 180 g zahar
- 150 g faina
- 100 g nuci macinate
- 4 linguri ulei
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 praf de copt
- un praf de sare
Crema de vanilie:
- 750 ml lapte
- 2 plicuri budinca cu gust de vanilie (40 g x 2)
- 100 g zahar
- 200 g unt moale
Crema cu Nutella:
- 500 ml smantana pentru frisca rece
- 5 linguri Nutella
- 10 g gelatina granulata / 30 ml apa
Decor:
- Nuci taiate marunt/macinate
Preparare Prajitura cu blat de nuci crema de vanilie si crema Nutella:
Blat nuci:
- Mixati ouale cu un praf se sare pana devin spumoase.
- Adaugati zaharul in 2-3 reprize, mixati pana cand ouale isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
- Incorporati faina cernuta + praful de copt, apoi nucile macinate, iar in final esenta de vanilie si uleiul; amestecati usor cu o spatul pana la omogenizare.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 23×32 cm in care ati pus hartie de copt.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius cca. 40 minute.
- Blatul cu nuci obtinut se lasa sa se raceasca complet in tava.
Crema de vanilie:
- 150 ml lapte se amesteca intr-un castron cu continutul plicurilor de budinca cu gust de vanilie, pana la omogenizare.
- Restul de lapte (600 ml) se pune impreuna cu zaharul intr-o craticioara antiaderenta la foc mic.
- Cand laptele clocoteste se adauga compozitia obtinuta anterior (150 ml lapte + praful de budinca).
- Se amesteca continuu pana cand budinca se ingroasa (1-2 minute).
- Se ia craticioara de pe foc, se acopera budinca obtinuta cu o folie de plastic direct peste ea; se lasa sa se raceasca complet.
- Untul moale se mixeaza intr-un castron pana devine ca o crema.
- Se adauga budinca racita in 3-4 reprize, se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.
- Crema de vanilie obtinuta se intinde uniform peste blatul cu nuci racit.
Crema cu Nutella:
- Gelatina se pune la inmuiat in 30 ml apa cca. 5-7 minute.
- Smantana pentru frisca rece se bate pana devina frisca.
- Se adauga treptat Nutella, se mixeaza usor pana la omogenizare.
- Gelatina inmuiata se dizolva pe bain-marie; se lasa sa se raceasca cateva minute, apoi se adauga in crema cu frisca + Nutella; se amesteca usor pana la omogenizare.
- Crema cu Nutella obtinuta se intinde uniform peste crema de vanilie din tava.
- Se da tava la frigider minim 6 ore inainte de a o taia.
- Prajitura cu blat de nuci crema de vanilie si crema Nutella se decoreaza cu nuci taiate marunt/macinate.
Please follow and like us: