Prajitura cu crema de vanilie gem si nuci

Prajitura cu crema de vanilie gem si nuci este perfecta ca si desert de weekend. Blatul fraged, impreuna cu crema de vanilie, gemul de prune si nucile, alcatuiesc o delicatesa culinara.

prajitura-cu-crema-de-vanilie-gem-si-nuci

Ingrediente Prajitura cu crema de vanilie gem si nuci:

Blat:

  • 4 cani faina
  • 300 grame unt/margarina
  • 3/4 cana zahar pudra
  • 6 galbenusuri
  • 2-3 lingurite praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat

Umplutura:

  • 1 borcan gem de prune
  • 6 albusuri
  • 200 grame nuci taiate in bucatele
  • 50 grame stafide

Crema de vanilie:

  • 4 oua
  • 300 grame zahar
  • 200 grame faina
  • 1 litru lapte
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 50 grame unt

Preparare Prajitura cu crema de vanilie gem si nuci:

Blat:

  • Framantati faina impreuna cu margarina, zaharul pudra, galbenusele, praful de copt si zaharul vanilat, pana cand obtineti un aluat omogen.
  • Impartiti aluatul in doua partie egale, intindeti din fiecare parte o foaie de aluat de marimea tavii de copt (30×35).
  • Asezati pe rand foile de aluat in tava de copt, pe care in prealabil ati asezat hartie de copt.
  • Ungeti cu jumatate din cantitatea de gem fiecare foaie.
  • Bateti albusele spuma cu un varf de cutit de sare.
  • Turnati jumatate din albusele batute pe fiecare foaie de aluat.
  • Peste acestea imprastiati jumatate din cantitatea de nuci si stafide.
  • Dati fiecare blat al prajiturii (strat aluat – strat gem – strat albuse batute – spuma-start nuci+stafide) in cuptorul incins la 180 grade celsius timp de 40-50 minute.
  • Lasati blaturile sa se raceasca complet.

Crema de vanilie:

  • Puneti laptele intr-o craticioara la foc mic impreuna cu zaharul, faina si ouale.
  • Mixati continuu pana cand crema se ingroasa.
  • Luati crema de pe foc, lasati-o sa se racoreasca, apoi adaugati esenta de vanilie si untul la temperatura camerei.
  • Mixati bine pana cand obtineti o crema omogena.

Asamblare Prajitura cu crema de vanilie gem si nuci:

  • Asezati primul blat copt pe o tava de prajituri.
  • Intindeti peste acesta crema de vanilie obtinuta anterior.
  • Deasupra asezati cel de-al doilea blat pus invers peste crema de vanilie (stratul de nuci+stafide sa fie primul peste crema).
  • Dati prajitura la frigider cateva ore pentru a se inmuia, inainte de a o taia in bucati.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.