Prajitura cu nuci cocos si crema de vanilie

Prajitura cu nuci cocos si crema de vanilie este un desert deosebit, apetisant, ce se prepara destul de usor. Crema de vanilie delicata inmoaie blaturile de nuci si cocos, obtinand o prajitura frageda delicioasa.

Prajitura cu nuci cocos si crema de vanilie

Ingrediente Prajitura cu nuci cocos si crema de vanilie:

Blat nuci:

  • 5 albusuri
  • 150 g zahar
  • 150 g nuci pisate
  • 2 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt

Blat cu cocos:

  • 5 albusuri
  • 150 g zahar
  • 100 g nuca de cocos
  • 2 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt

Crema de vanilie:

  • 10 galbenusuri
  • 125 g zahar
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 400 ml lapte
  • 250 g unt la temperatura camerei

Decor:

  • Fulgi de cocos

Preparare Prajitura cu nuci cocos si crema de vanilie:

Blat nuci:

  • Bateti albusurile spuma tare.
  • Incorporati treptat zaharul, mixati pana cand albusurile devin rigide.
  • Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se adauga peste albusurile batute si se amesteca usor cu o spatula.
  • In final se adauga nucile macinate, se amesteca ingredientele cu ajutorul unui tel.
  • Turnati compozitia obtinuta intr-o tava de 23×32 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 25 minute.
  • Dupa ce se raceste complet, se scoate din tava.

Blat cu cocos:

  • Bateti albusurile spuma tare.
  • Incorporati treptat zaharul, mixati pana cand albusurile devin rigide.
  • Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se adauga peste albusurile batute si se amesteca usor cu o spatula.
  • In final se adauga fulgii de cocos, se amesteca ingredientele cu ajutorul unui tel.
  • Turnati compozitia obtinuta intr-o tava de 23×32 cm, in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 25 minute.
  • Dupa ce se raceste complet, se scoate din tava.

Crema de vanilie:

  • Amestecati galbenusurile cu zaharul, intr-un castron, pana obtineti o crema omogena.
  • Se adauga apoi praful de la budinca de vanilie si cca. 100 ml lapte, se amesteca pana la omogenizare.
  • Restul de lapte se pune sa fiarba la foc mic intr-o cratita antiaderenta.
  • Cand acesta clocoteste se adauga mixul de galbenusuri-zahar-praf de budinca.
  • Se amesteca continuu pana cand crema se ingroasa.
  • Se ia de pe foc, se acopera cu o folie de plastic si se lasa sa se raceasca complet.
  • Untul se mixeaza pana devine ca o crema.
  • In acesta se va adauga treptat crema de galbenusuri racita.
  • Se mixeaza pana se obtine o crema omogena.

Asamblare Prajitura cu nuci cocos si crema de vanilie:

  • Asezati blatul de nuci pe un platou de prajituri.
  • Se intinde peste acesta jumatate din crema obtinuta.
  • Se aseaza blatul de cocos.
  • Se intinde restul de crema.
  • Deasupra decorati cu fulgi de cocos.
  • Dati Prajitura cu nuci cocos si crema de vanilie la frigider minim 6 ore inainte de a o taia in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon2.84k

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.