Prajitura cu bezea de nuci branza piersici

Prajitura cu bezea de nuci branza piersici este un desert rafinat, aromat, usor de preparat. Blaturile fragede cu nuci combinate cu crema de branza, frisca, fructe, alcatuiesc o prajitura excelenta.

Ingrediente Prajitura cu bezea de nuci branza piersici:

Bezea nuci cacao:

  • 4 albusuri
  • 4 linguri zahar
  • 80 g nuci macinate
  • 1 rasa lingura cacao
  • 2 linguri rase faina

Umplutura branza piersici:

  • 300 g branza dulce de vaci pt prajituri
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 50 g zahar pudra
  • 10 g gelatina
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 300 g piersici proaspete sau din compot taiate in bucatele (se scurg bine de suc)

Preparare Prajitura cu bezea de nuci branza piersici:

Blat nuci cacao:

  • Albusurile se bat cu zaharul pana se obtine o bezea ferma.
  • Faina cernuta se amesteca cu cacaua cernuta si nucile macinate, apoi se incorporeaza cu ajutorul unei spatule in bezeaua obtinuta, cu miscarari usoare de jos in sus.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 160 grade celsius cca. 20 minute.
  • Bezeaua cu nuci si cacao obtinuta se lasa sa se raceasa in tava, se despinde de pe foaia de copt si se taie pe jumatate, obtinandu-se astfel doua blaturi.

Umplutura cu branza de vaci si piersici:

  • Gelatina se lasa la inmuiat in cca. 30 ml apa rece timp de 7-8 minute.
  • Dupa aceea se dizolva pe bain-marie (nu trebuie sa fiarba); se lasa sa se raceasca cateva minute.
  • Branza de vaci se amesteca cu zaharul pudra si esenta de vanilie intr-un castron.
  • Smantana pentru frisca se bate intr-un bol pana cand se obtine o frisca consistenta.
  • Adaugati frisca peste compozitia de branza.
  • Incoporati apoi gelatina dizolvata si racita, si bucatile de piersici scurse bine.

Asamblare Prajitura cu bezea de nuci branza piersici:

  • Asezati unul din blaturile de nuci si cacao pe un platou de prajituri.
  • Intindeti uniform umplutura cu branza si piersici, nivelati.
  • Deasupra se aseaza cel de-al doilea blat de nuci ci cacao, se apasa usor peste umplutura de branza.
  • Se da tava la frigider cca. 4-6 ore pentru a se intari gelatina din crema, apoi Prajitura cu bezea de nuci branza piersici se taie in bucati (se obtin 6 bucati).
Please follow and like us:
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.