Prajitura cu crema de piersici si frisca
Prajitura cu crema de piersici si frisca este un desert delicat, cu multa crema, usor de preparat. Blaturile pufoase insiropate impreuna cu aroma fructelor alcatuiesc o prajitura excelenta.

Preparare Prajitura cu crema de piersici si frisca:
Blat:
- 5 oua
- 3/4 cana faina
- 1 lingura amidon
- 3/4 cana zahar
- 1 lingurita praf de copt
- 2 linguri ulei
- 1 lingura apa fiarta
Crema de piersici si frisca:
- 1 conserva de piersici
- 500 ml smantana pentru frisca rece
- 10 g gelatina
- 2 linguri zahar pudra
- 30 ml apa rece
Decor:
- 50 g ciocolata cu lapte rasa
Preparare Prajitura cu crema de piersici si frisca:
Blat:
- Albusurile se mixeaza cu zaharul pana cand se obtine o bezea tare.
- Se adauga galbenusurile, se amesteca usor cu o spatula.
- Se incorporeaza faina amestecata cu amidonul si praful de copt, iar in final uleiul si apa fiarta.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 25×35 cm in care ati pus hartie de copt.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 25-30 minute, verificati cu scobitoarea.
- Blatul obtinut se lasa sa se raceasca in tava, apoi se taie pe jumatate obtinandu-se astfel doua blaturi.
Crema de frisca si piersici:
- Gelatina se pune la inmuiat in apa rece cca. 5 minute, apoi se dizolva pe bain-marie.
- Se lasa sa se raceasca, timp in care mixati smantana pentru frisca rece cu zaharul pudra pana cand se intareste frisca.
- Se adauga gelatina, se amesteca usor pana la omogenizare.
- Piersicile din conserva se scurg de suc (care se opreste pentru insiropare) se taie in bucatele si se adauga in crema de frisca, amestecand usor cu o spatula.
Asamblare Prajitura cu crema de piersici si frisca :
- Blaturile se insiropeaza cu sucul de la compotul de piersici.
- Pe unul din blaturile insiropate se intinde cca. 3/4 din crema de piersici si frisca.
- Asezam cel de-al doilea blat insiropat, intindem restul de crema de piersici si frisca.
- Deasupra decoram cu ciocolata cu lapte.
- Prajitura cu crema de piersici si frisca se da la frigider minim 6 ore inainte de a o taia in bucati si consuma.
Please follow and like us: