Prajitura cu crema de mascarpone si piersici

Prajitura cu crema de mascarpone si piersici este un desert delicat, umed, aromat, usor de facut.

Prajitura cu crema de mascarpone si piersici

Ingrediente Prajitura cu crema de mascarpone si piersici:

Blat:

  • 3 oua
  • 15 linguri zahar
  • 15 linguri ulei
  • 15 linguri faina
  • 15 linguri lapte
  • 2 lingurite praf de copt

Crema mascarpone:

  • 1 cutie compot piersici
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 300 g mascarpone
  • 4-5 linguri zahar pudra

Preparare Prajitura cu crema de mascarpone si piersici:

Blat:

  • Mixati ouale cu zaharul pana cand obtineti o crema omogena, spumoasa.
  • Adaugati uleiul, laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt.
  • Mixati pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Turnati compozitia intr-o tava de 23×32 cm, in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 25-30 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Lasati blatul copt sa se raceasca complet, apoi taiati-l in jumatate, obtinand astfel doua blaturi.

Crema de mascarpone si piersici:

  • Smantana pentru frisca se mixeaza cu zaharul pana cand se obtine o frisca consistenta.
  • Se adauga apoi branza mascarpone, se mixeaza pana la omogenizare.

Asamblare Prajitura cu crema de mascarpone si piersici:

  • Unul din blaturile obtinute se pune pe un platou de prajituri.
  • Se insiropeaza cu jumatate din sucul de la compotul de piersici.
  • Se intinde 3/4 din crema de mascarpone obtinuta.
  • Peste aceasta se pun piersicile din compot taiate in bucatele (opriti cateva pentru decor).
  • Asezati cel de-al doilea blat.
  • Insiropati cu siropul ramas de la compot.
  • Ungeti-l cu restul de crema.
  • Decorati cu fructele oprite.
  • Dati Prajitura cu crema de mascarpone si piersici la frigider minim 8 ore pentru a se inmuia.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.