Cheesecake cu piersici si ciocolata

2 Shares

Savurosul Cheesecake cu piersici si ciocolata este un desert fara coacere ce se prepara foarte usor. Puteti folosi si alte fructe proaspete sau din compot.

Ingrediente Cheesecake cu piersici si ciocolata:

Blat:

  • 500 g biscuiti digestivi
  • 150 g unt topit
  • 150 g ciocolata dark topita

Umplutura cu branza si piersici:

  • 300 g branza dulce
  • 500 g mascarpone
  • 200 g branza crema
  • 70 g zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Piersici dintr-un compot scurse bine de zeama, taiate in felii
  • 25 g gelatina

Topping:

  • 150 g ciocolata cu lapte

Preparare Cheesecake cu piersici si ciocolata:

Blat:

  • Biscuitii se macina in robotul de bucatarie.
  • Se adauga untul si ciocolata topite, se amesteca bine ingredientele.
  • Compozitia moale obtinuta se toarna intr-o forma de 20×28 cm in care ati pus hartie de copt, nivelati.
  • Dati tava la frigider pana cand se intareste untul si ciocolata din compozitie, apoi se prepara unmplutura cu branza:

Umplutura cu branza:

  • Gelatina se pune la inmuiat in 60 ml apa rece timp de 5 minute.
  • Mascarponele se mixeaza cu branza crema, zaharul pudra si esenta de vanilie intr-un castron.
  • Se adauga apoi branza dulce, se mixeaza pana la omogenizare.
  • Gelatina inmuiata se dizolva pe bain-marie, se lasa  cateva minute sa se raceasca, apoi se adauga in castronul cu mascarpone + branza dulce.
  • Se amesteca energic pana la omogenizare.
  • In final se adauga feliile de piersici, se amesteca usor cu o spatula.
  • Umplutura obtinuta se toarna uniform peste blatul ce a stat la rece, se niveleaza si se lasa la frigider pana cand gelatina din crema se incheaga.
  • Se scoate apoi tava din frigider si Cheesecake-ul cu piersici si ciocolata
  •  se decoreaza cu ciocolata cu lapte topita.
  • Se da din nou tava la frigider pana cand ciocolata se intareste.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.