Prajitura cu nuci cocos si piersici
Combinatia nuca-cocos am mai folosit-o si la alte dulciuri savuroase, insa in desertul de azi: Prajitura cu nuci cocos si piersici, va propun o varianta mai speciala cu crema de piersici foarte aromata si delicioasa. Puteti folosi si alte variante de compot, in functie de preferinte sau de ce aveti prin camara .
Ingrediente Prajitura cu nuci cocos si piersici:
Blaturi de nuca:
- 8 oua
- 8 linguri zahar
- 8 linguri nuci macinate
- 6 linguri pesmet
- 2 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt
Blat de cocos:
- 6 albusuri
- 1/2 cana zahar
- 150 g fulgi de cocos
- 1 lingura amidon/faina
- 1/2 lingurita praf de copt
Crema de vanilie cu piersici:
- 6 galbenusuri
- 250 g unt moale
- 1 cutie compot de piersici (820 g)
- 1 plic budinca de vanilie
- 1 lingura faina
- 3 linguri zahar pudra
Decor:
- Sos de ciocolata
- Fulgi de cocos/nuci macinate
Preparare Prajitura cu nuci cocos si piersici:
Blaturi de nuca:
- Bateti albusurile cu zaharul pana cand obtineti o bezea tare.
- Incorporati apoi galbenusurile cu ajutorul unei spatule, amestecand usor, iar in final nucile macinate, pesmetul, faina si praful de copt.
- Amestecati usor in continuare cu spatula pana la omogenizare.
- Compozitia obtinuta se imparte in doua parti egale ce se vor coace separat, intr-o tava de 20×24 cm, la 180 grade celsius cca. 25-30 minute, verificati cu scobitoarea
- Cele doua blaturi cu nuci se lasa sa se raceasca complet.
Blat cu cocos:
- Mixati albusuruile cu zaharul pana cand obtineti o beze tare.
- Adaugati fulgii de cocos, amestecati usor cu o spatula, apoi incorporati amidonul amestecat cu praful de cpt.
- Compozitia obtinuta se toarna in tava de copt 20×24 cm, in care ati pus hartie de copt, si se da in cuptorul inicns la 180 grade celsius cca. 25-30 minute, verificati cu scobitoarea.
- Dupa ce este gata, blatul de cocos se lasa sa se raceasca complet.
Crema de piersici:
- Scurgeti bine de suc fructele din compot, taiati-le in bucatele.
- Sucul din compot se masoara cu o cana gradata, iar diferenta pana la 600 ml o puteti completa cu apa sau cu suc provenit de la o alta cutie de compot de piersici.
- Intr-o craticioara antiaderenta mixati sucul din compot (600 ml) cu galbenusurile, praful de la budinca de vanilie si faina pana cand obtineti o compozitie omogena.
- Aceasta se va pune la foc mic si se amesteca continuu pana cand compozitia se ingroasa.
- Se lasa sa se raceasca complet, acoperind-o cu folie de plastic pusa direct peste aceasta.
- Untul moale se mixeaza cu zaharul pudra 2-3 minute, apoi se adauga budinca racita complet obtinuta anterior, in 2-3 reprize, mixand pana la omogenizare.
- In final se incorporeaza bucatele de piersici taiate anterior.
- Crema de piersici obtinuta se lasa la frigider minim 30 minute sau pana cand untul din compozitie incepe sa intareasca crema.
Asamblare Prajitura cu nuci cocos si piersici:
- Asezati unul din blaturile de nuci pe un platou de prajituri.
- Peste acesta intindeti jumatate din crema de piersici, dupa ce s-a intarit putin.
- Asezati blatul de cocos.
- Intindeti restul de crema de pierisici.
- Asezati cel de-al doilea blat cu nuci.
- Top-ul prajiturii se decoreaza cu sos de ciocolata si fulgi de cocos/nuci macinate.
- Prajitura cu nuci cocos si piersici se lasa la frigider minim 8 ore inainte de a o taia in bucati.
Please follow and like us: