Prajitura cu nuci cocos si piersici

Combinatia nuca-cocos am mai folosit-o si la alte dulciuri savuroase, insa in desertul de azi: Prajitura cu nuci cocos si piersici, va propun o varianta mai speciala cu crema de piersici foarte aromata si delicioasa. Puteti folosi si alte variante de compot, in functie de preferinte sau de ce aveti prin camara .

Prajitura cu nuci cocos si piersici

Ingrediente Prajitura cu nuci cocos si piersici:

Blaturi de nuca:

  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri nuci macinate
  • 6 linguri pesmet
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt

Blat de cocos:

  • 6 albusuri
  • 1/2 cana zahar
  • 150 g fulgi de cocos
  • 1 lingura amidon/faina
  • 1/2 lingurita praf de copt

Crema de vanilie cu piersici:

  • 6 galbenusuri
  • 250 g unt moale
  • 1 cutie compot de piersici (820 g)
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 1 lingura faina
  • 3 linguri zahar pudra

Decor:

  • Sos de ciocolata
  • Fulgi de cocos/nuci macinate

Preparare Prajitura cu nuci cocos si piersici:

Blaturi de nuca:

  • Bateti albusurile cu zaharul pana cand obtineti o bezea tare.
  • Incorporati apoi galbenusurile cu ajutorul unei spatule, amestecand usor, iar in final nucile macinate, pesmetul, faina si praful de copt.
  • Amestecati usor in continuare cu spatula pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se imparte in doua parti egale ce se vor coace separat, intr-o tava de 20×24 cm, la 180 grade celsius cca. 25-30 minute, verificati cu scobitoarea
  • Cele doua blaturi cu nuci se lasa sa se raceasca complet.

Blat cu cocos:

  • Mixati albusuruile cu zaharul pana cand obtineti o beze tare.
  • Adaugati fulgii de cocos, amestecati usor cu o spatula, apoi incorporati amidonul amestecat cu praful de cpt.
  • Compozitia obtinuta se toarna in tava de copt 20×24 cm, in care ati pus hartie de copt, si se da in cuptorul inicns la 180 grade celsius cca. 25-30 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Dupa ce este gata, blatul de cocos se lasa sa se raceasca complet.

Crema de piersici:

  • Scurgeti bine de suc fructele din compot, taiati-le in bucatele.
  • Sucul din compot se masoara cu o cana gradata, iar diferenta pana la 600 ml o puteti completa cu apa sau cu suc provenit de la o alta cutie de compot de piersici.
  • Intr-o craticioara antiaderenta mixati sucul din compot (600 ml) cu galbenusurile, praful de la budinca de vanilie si faina pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Aceasta se va pune la foc mic si se amesteca continuu pana cand compozitia se ingroasa.
  • Se lasa sa se raceasca complet, acoperind-o cu folie de plastic pusa direct peste aceasta.
  • Untul moale se mixeaza cu zaharul pudra 2-3 minute, apoi se adauga budinca racita complet obtinuta anterior, in 2-3 reprize, mixand pana la omogenizare.
  • In final se incorporeaza bucatele de piersici taiate anterior.
  • Crema de piersici obtinuta se lasa la frigider minim 30 minute sau pana cand untul din compozitie incepe sa intareasca crema.

Asamblare Prajitura cu nuci cocos si piersici:

  • Asezati unul din blaturile de nuci pe un platou de prajituri.
  • Peste acesta intindeti jumatate din crema de piersici, dupa ce s-a intarit putin.
  • Asezati blatul de cocos.
  • Intindeti restul de crema de pierisici.
  • Asezati cel de-al doilea blat cu nuci.
  • Top-ul prajiturii se decoreaza cu sos de ciocolata si fulgi de cocos/nuci macinate.
  • Prajitura cu nuci cocos si piersici se lasa la frigider minim 8 ore inainte de a o taia in bucati.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.