Prajitura cu piersici mascarpone si mac

Prajitura cu piersici mascarpone si mac este un desert savuros, aromat, usor de preparat.

Prajitura cu piersici mascarpone si mac

Ingrediente Prajitura cu piersici mascarpone si mac:

Blatul cu mac:

  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 150 g seminte de mac
  • 60 ml ulei
  • 1 lingurita praf de copt

Crema cu frisca mascarpone si piersici:

  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 250 g mascarpone
  • 4 lingurite gelatina
  • 3-4 piersici din compot scurse de suc taiate in bucatele

Insiropare:

  • Suc din compotul de piersici

Decor:

  • Felii de piersici
  • Seminte de mac

Preparare Prajitura cu piersici mascarpone si mac:

Blatul cu mac:

  • Bateti albusurile cu un praf de sare pana devin spuma tare.
  • Adaugati zaharul in 2-3 reprize, mixati pana obtineti o bezea tare.
  • Adaugati galbenusurile pe rand, uleiul, amestecati usor cu ajutorul unei spatule.
  • Faina se amesteca intr-un castron cu macul si praful de copt, apoi mixul obtinut se incorporeaza cu ajutorul unei spatule in compozitia de oua.
  • Se amesteca usor pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 23×32 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit al 170 grade celsius cca. 25-30 minute,
  • verificati cu scobitoarea.
  • Blatul cu mac se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie in doua, obtinandu-se doua blaturi.

Crema cu frisca mascarpone si piersici:

  • Gelatina se pune la inmuiat in 100 ml apa rece timp de 5-7 minute, apoi se dizolva pe bain-marie.
  • Se lasa sa se raceasca cateva minute, timp in care se mixeaza smantana pentru frisca pana cand devine o frisca consistenta.
  • Peste aceasta se adauga branza mascarpone, apoi se toarna gelatina, ce intre timp s-a racorit, bucatile de piersici, si se mixeaza pana la omogenizare.

Asamblare Prajitura cu piersici mascarpone si mac:

  • Asezati unul din blaturile cu mac pe un platou de prajituri.
  • Insiropati-l cu cateva linguri din sucul de la compotul de piersici.
  • Intindeti peste acesta crema cu frisca macarpone si piersici obtinuta (din aceasta se opresc 4-5 linguri pentru decor).
  • Insiropati cel de-al doilea blat cu mac cu cateva linguri din sucul de la compotul de piersici, apoi asezati-l cu grija peste crema, apasandu-l usor in aceasta.
  • Decorati ultimul blat cu crema oprita.
  • Puteti de asemenea decora cu seminte de mac si/sau felii de piersici din compot.
  • Dati Prajitura cu piersici mascarpone si mac la frigider minim 4 ore inainte de a o taia.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon35

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.