Prajitura cu piersici mascarpone si mac
Prajitura cu piersici mascarpone si mac este un desert savuros, aromat, usor de preparat.
Ingrediente Prajitura cu piersici mascarpone si mac:
Blatul cu mac:
- 6 oua
- 150 g zahar
- 150 g faina
- 150 g seminte de mac
- 60 ml ulei
- 1 lingurita praf de copt
Crema cu frisca mascarpone si piersici:
- 400 ml smantana pentru frisca
- 250 g mascarpone
- 4 lingurite gelatina
- 3-4 piersici din compot scurse de suc taiate in bucatele
Insiropare:
- Suc din compotul de piersici
Decor:
- Felii de piersici
- Seminte de mac
Preparare Prajitura cu piersici mascarpone si mac:
Blatul cu mac:
- Bateti albusurile cu un praf de sare pana devin spuma tare.
- Adaugati zaharul in 2-3 reprize, mixati pana obtineti o bezea tare.
- Adaugati galbenusurile pe rand, uleiul, amestecati usor cu ajutorul unei spatule.
- Faina se amesteca intr-un castron cu macul si praful de copt, apoi mixul obtinut se incorporeaza cu ajutorul unei spatule in compozitia de oua.
- Se amesteca usor pana la omogenizare.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 23×32 cm in care ati pus hartie de copt.
- Dati tava in cuptorul preincalzit al 170 grade celsius cca. 25-30 minute,
- verificati cu scobitoarea.
- Blatul cu mac se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie in doua, obtinandu-se doua blaturi.
Crema cu frisca mascarpone si piersici:
- Gelatina se pune la inmuiat in 100 ml apa rece timp de 5-7 minute, apoi se dizolva pe bain-marie.
- Se lasa sa se raceasca cateva minute, timp in care se mixeaza smantana pentru frisca pana cand devine o frisca consistenta.
- Peste aceasta se adauga branza mascarpone, apoi se toarna gelatina, ce intre timp s-a racorit, bucatile de piersici, si se mixeaza pana la omogenizare.
Asamblare Prajitura cu piersici mascarpone si mac:
- Asezati unul din blaturile cu mac pe un platou de prajituri.
- Insiropati-l cu cateva linguri din sucul de la compotul de piersici.
- Intindeti peste acesta crema cu frisca macarpone si piersici obtinuta (din aceasta se opresc 4-5 linguri pentru decor).
- Insiropati cel de-al doilea blat cu mac cu cateva linguri din sucul de la compotul de piersici, apoi asezati-l cu grija peste crema, apasandu-l usor in aceasta.
- Decorati ultimul blat cu crema oprita.
- Puteti de asemenea decora cu seminte de mac si/sau felii de piersici din compot.
- Dati Prajitura cu piersici mascarpone si mac la frigider minim 4 ore inainte de a o taia.
Please follow and like us: