Prajitura cu prune si smantana lichida

Prajitura cu prune si smantana lichida este un desert fraged, aromat, usor de preparat.

Ingrediente Prajitura cu prune si smantana lichida:

  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 100 g unt moale
  • ¾ cana smantana lichida pt. gatit 15% (cana 250 ml)
  • 325 g faina
  • 15 g praf de copt
  • 200 g prune fara samburi (jumatati de prune)

Preparare Prajitura cu prune si smantana lichida:

  • Untul moale se mixeaza cu zaharul pana se obtine o crema pufoasa omogena.
  • Se adauga ouale pe rand mixand bine dupa fiecare.
  • Incorporati faina cernuta + praful de copt.
  • In final adaugati smantana lichida pt. gatit; amestecati usor cu o spatula pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma rotunda cu diametrul de 24 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Deasupra se aranjeaza uniform jumatatile de prune, impingandu-le usor in aluat.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 50 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Prajitura cu prune si smantana lichida se lasa sa se raceasca in tava, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in felii.
Please follow and like us:
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.