Prajitura cu prune si smantana lichida
Prajitura cu prune si smantana lichida este un desert fraged, aromat, usor de preparat.

Ingrediente Prajitura cu prune si smantana lichida:
- 2 oua
- 150 g zahar
- 100 g unt moale
- ¾ cana smantana lichida pt. gatit 15% (cana 250 ml)
- 325 g faina
- 15 g praf de copt
- 200 g prune fara samburi (jumatati de prune)
Preparare Prajitura cu prune si smantana lichida:
- Untul moale se mixeaza cu zaharul pana se obtine o crema pufoasa omogena.
- Se adauga ouale pe rand mixand bine dupa fiecare.
- Incorporati faina cernuta + praful de copt.
- In final adaugati smantana lichida pt. gatit; amestecati usor cu o spatula pana la omogenizare.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma rotunda cu diametrul de 24 cm in care ati pus hartie de copt.
- Deasupra se aranjeaza uniform jumatatile de prune, impingandu-le usor in aluat.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 50 minute, verificati cu scobitoarea.
- Prajitura cu prune si smantana lichida se lasa sa se raceasca in tava, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in felii.
Please follow and like us: