Negresa cu prune

Negresa cu prune este un desert fraged, aromat, usor de preparat.

Ingrediente Negresa cu prune:

  • 4 oua
  • 3 linguri cacao
  • 250 g unt
  • 2 cani zahar
  • 1/2 cana apa
  • 2 cani faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 10 prune

Preparare Negresa cu prune:

  • Puneti untul impreuna cu apa, cacaua si zaharul intr-o cratita la foc mic.
  • Amestecati , iar cand ingredientele se topesc si omogenizeaza se opreste focul, se lasa compozitia obtinuta sa se raceasca.
  • Dupa ce s-a racit compozitia cu cacao se incorporeaza galbenusurile, se amesteca cu o spatula, apoi faina cernuta + praful de copt.
  • Albausurile se bat cu un praf de sare intr-un castron pana devin bezea ferma.
  • Aceasta se va incorpora in 2-3 reprize in compozitia de cacao, cu ajutorul spatulei.
  • Turnati compozitia obtinuta intr- forma rotunda cu diametrul de 24 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Prunele se spala, se sterg cu un prosop de hartie, se scot samburii.
  • Jumatatile de prune rezultate se aranjaeaza uniform in aluatul din tava, cu mijlocul in sus.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 45 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Negresa cu prune se lasa sa se racesca in tava, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.