Negresa cu prune
Negresa cu prune este un desert fraged, aromat, usor de preparat.
Ingrediente Negresa cu prune:
- 4 oua
- 3 linguri cacao
- 250 g unt
- 2 cani zahar
- 1/2 cana apa
- 2 cani faina
- 1 lingurita praf de copt
- 10 prune
Preparare Negresa cu prune:
- Puneti untul impreuna cu apa, cacaua si zaharul intr-o cratita la foc mic.
- Amestecati , iar cand ingredientele se topesc si omogenizeaza se opreste focul, se lasa compozitia obtinuta sa se raceasca.
- Dupa ce s-a racit compozitia cu cacao se incorporeaza galbenusurile, se amesteca cu o spatula, apoi faina cernuta + praful de copt.
- Albausurile se bat cu un praf de sare intr-un castron pana devin bezea ferma.
- Aceasta se va incorpora in 2-3 reprize in compozitia de cacao, cu ajutorul spatulei.
- Turnati compozitia obtinuta intr- forma rotunda cu diametrul de 24 cm in care ati pus hartie de copt.
- Prunele se spala, se sterg cu un prosop de hartie, se scot samburii.
- Jumatatile de prune rezultate se aranjaeaza uniform in aluatul din tava, cu mijlocul in sus.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 45 minute, verificati cu scobitoarea.
- Negresa cu prune se lasa sa se racesca in tava, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in bucati.
Please follow and like us: