Prajitura cu nuci si gem de prune

Prajitura cu nuci si gem de prune este un desert fabulos de toamna. Gemul de prune impreuna cu bezeaua de nuci si stratul cu cacao creeaza o prajitura excelenta pe care trebuie s-o incercati.

Prajitura cu nuci si gem de prune

Ingrediente Prajitura cu nuci si gem de prune:

  • 250 g unt/margarina rece
  • 4 galbenusuri
  • 250 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite cacao
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 4 albusuri
  • 3/4 cana zahar
  • 1 cana nuci taiate marunt/macinate
  • Gem de prune

Preparare Prajitura cu nuci si gem de prune:

  • Faina se cerne si se amesteca cu praful de copt.
  • Se adauga galbenusurile, zaharul vanilat, untul/margarina rece taiat in bucatele cu un cutit.
  • Framantati compozitia pana cand obtineti un aluat omogen.
  • Impartiti-l in 3 parti egale.
  • In una adaugati cacaua, framantati pana la omogenizare.
  • Partea cu cacao si una din cele fara cacao se lasa la congelator cca. 35-40 minute, iar cealalta parte de coca se lasa la frigider.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 23×32 cm.
  • Intindeti partea de coca ce a stat la frigider in tava cu ajutorul unui pahar sau a unui sucitor mic.
  • Peste aceasta se intinde uniform gemul de prune.
  • Deasupra se rade pe razatoarea cu ochiuri mari, coca cu cacao.
  • Albusurile se bat cu zaharul pana cand obtineti o bezea tare.
  • Adaugati nucile taiate marunt/macinate, amestecati usor cu o spatula pana la omogenizare.
  • Turnati bezeaua cu nuci peste coca cu cacao, rasa anterior pe stratul cu gem de prune.
  • Deasupra bezelei cu prune se da pe razatoare coca ramasa.
  • Dati tava in cuptorul incins la 200 grade celsius cca. 30 minute.
  • Se lasa Prajitura cu nuci si gem de prune sa se raceasca complet, apoi se decoreaza cu zahar pudra si se poate taia in bucati.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.