Prajitura frageda cu iaurt si prune
Prajitura frageda cu iaurt si prune este un desert exceptional de sezon. Blatul umed si delicat se combina excelent cu fructele zemoase si dulci, alcatuind o prajitura savuroasa ce merita incercata.
![](https://www.agendautila.ro/wp-content/plugins/lazy-load/images/1x1.trans.gif)
Ingrediente Prajitura frageda cu iaurt si prune:
- 5 oua
- 1 cana zahar
- 250 g unt moale
- 2 cani faina
- 1 cana amidon
- 1 plic praf de copt
- 200 g iaurt natural
- 15 prune
Preparare Prajitura frageda cu iaurt si prune:
- Mixati untul moale cu zaharul pana cand obtineti o crema spumoasa.
- Adaugati ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare.
- Incorporati faina amestecata cu praful de copt si amidonul, alternativ cu iaurtul, in 2-3 reprize fiecare.
- Mixati pana la omogenizare.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt.
- Prunele se spala, se sterg cu un prosop de hartie, se scot samburii, iar jumatatile obtinute se aseaza uniform in compozitia din tava cu miezul in sus, impingandu-le usor in aceasta.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 45-50 minute, verificati cu scobitoarea.
- Lasati Prajitura frageda cu iaurt si prune sa se raceasca complet, decorati-o cu zahar pudra, taiati-o in bucati.
Please follow and like us: