Prajitura cu prune si branza crema

2 Shares

Prajitura cu prune si branza crema este un desert fructat, aromat, usor de preparat. Blatul delicat cu textura moale se combina excelent si cu alte fructe : visine, caise, piersici, etc.

Ingrediente Prajitura cu prune si branza crema:

  • 4 oua
  • 180 g zahar
  • 250 g faina
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 200 g branza crema
  • 350 g prune (fara samburi) taiate pe sfert (felii)
  • 20 g fulgi migdale (optional)

Preparare Prajitura cu prune si branza crema:

  • Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
  • Incorporati faina cernuta + praful de copt, amestecati usor cu o spatula.
  • Adaugati esenta de vanilie si branza crema, amestecati usor cu spatula.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava rotunda cu diametrul de 22 cm.
  • Turnati cca. jumatate din aluatul obtinut, aranjati uniform feliile de prune.
  • Turnati restul de aluat, deasupra presarati fulgii de migdale.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 40 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Prajitura cu prune si branza crema se lasa sa se raceasca in tava,se taie in felii.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.