Prajitura cu prune si branza crema
Prajitura cu prune si branza crema este un desert fructat, aromat, usor de preparat. Blatul delicat cu textura moale se combina excelent si cu alte fructe : visine, caise, piersici, etc.
Ingrediente Prajitura cu prune si branza crema:
- 4 oua
- 180 g zahar
- 250 g faina
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 plic praf de copt
- 200 g branza crema
- 350 g prune (fara samburi) taiate pe sfert (felii)
- 20 g fulgi migdale (optional)
Preparare Prajitura cu prune si branza crema:
- Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
- Incorporati faina cernuta + praful de copt, amestecati usor cu o spatula.
- Adaugati esenta de vanilie si branza crema, amestecati usor cu spatula.
- Puneti hartie de copt intr-o tava rotunda cu diametrul de 22 cm.
- Turnati cca. jumatate din aluatul obtinut, aranjati uniform feliile de prune.
- Turnati restul de aluat, deasupra presarati fulgii de migdale.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 40 minute, verificati cu scobitoarea.
- Prajitura cu prune si branza crema se lasa sa se raceasca in tava,se taie in felii.