Cheesecake cu prune

Un desert racoritor, apetisant si foarte gustos este cremosul Cheesecake cu prune. Se prepara facil, iar in locul prunelor puteti folosi caise sau piersici.

Cheesecake cu prune

Ingrediente Cheesecake cu prune:

Crusta:

  • 300 grame biscuiti digestivi
  • 100 grame unt

Crema de branza:

  • 1 kg branza crema
  • 5 oua
  • 1/2 cana ulei
  • 80 grame faina de cartofi
  • 1 cana zahar

Decor:

  • 500 grame prune
  • 1 plic tort Gelee rosu
  • 250 ml apa, suc de fructe sau compot

Preparare Cheesecake cu prune:

Crusta:

  • Macinati biscuitii cu mixerul.
  • Topiti untul, apoi amestecati-l cu biscuitii macinati.
  • Intindeti amestecul format pe fundul unei tavi rotunde (diametrul de 26 cm) cu pereti detasabili.
  • Coaceti blatul in cuptorul incins la 180 grade celsius timp de 10 minute.

Umplutura de branza:

  • Intr-un castron mixati galbenusurile cu zaharul, apoi adauga branza crema, uleiul si faina de cartofi.
  • Separat, bateti albusele spuma, apoi turnati-le peste compozitia de branza obtinuta anterior.
  • Mixati pana cand obtineti o crema omogena.
  • Turnati umplutura de crema astfel obtinuta peste blatul copt anterior timp de 10 minute.
  • Nivelati, apoi dati cheesecake-ul in cuptorul incins la 170 grade celsius timp de 40-45 minute.
  • Spalati prunele, scurgeti-le bine de apa, apoi taiati-le in felii si asezati-le pe top-ul cheesecake-ului.
  • Dati prajitura in cuptor inca 15-20 minute.
  • Dupa ce se raceste complet cheesecake-ul, decorati-l cu tort-ul Gelee preparat conform instructiunilor de pe plic.
  • Lasati Cheesecake-ul cu prune la frigider cel putin 4 ore, apoi il puteti servi.
Please follow and like us:

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.