Prajitura cu prune si crema de branza frisca
Prajitura cu prune si crema de branza frisca este in desert excelent, usor de preparat. Blatul umed cu iaurt si prune suculente se combina perfect cu crema de branza si frisca alcatuind o prajitura savuroasa.
Ingrediente Prajitura cu prune si crema de branza frisca:
Blat:
- 2 oua
- 250 g iaurt
- 1 3/4 cani faina
- 3/4 cana zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 1/2 cana ulei
- 1 plic praf de copt
- 250 g prune
Crema de branza:
- 500 g branza crema rece
- 250 ml smantana pentru frisca rece
- 4 linguri zahar pudra
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 2 plicuri gelatina (20 g)
Preparare Prajitura cu prune si crema de branza frisca:
Blat:
- Mixati ouale cu zaharul pana cand obtineti o crema omogena pufoasa.
- Adaugati apoi alternativ ingredientele umede (ulei, iaurt) cu cele uscate (faina, praf de copt), amestecati usor pana la omogenizare.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 24×24 cm in care ati pus hartie de copt.
- Prunele se spala, se sterg cu un prosop de hartie, se scot samburii, se asaza jumatatile obtinute in aluatul din tava cu partea interioara in sus.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 40-50 minute.
- Blatul obtinut se lasa sa se raceasca in tava, apoi se taie pe jumatate, obtinandu-se doua blaturi: unul simplu, unul cu prune.
Crema de branza frisca:
- Gelatina se pune la inmuiat in 60 ml apa rece timp de 5-7 minute, apoi se dizolva pe bain-marie si se lasa apoi sa se raceasca cca. 10 minute.
- Branza crema se mixeaza cu esenta de vanilie si zaharul pudra pana la omogenizare.
- Se adauga apoi gelatina dizolvata, se mixeaza pana la omogenizare.
- Smantana pentru frisca rece se mixeaza pana devine frisca, apoi se adauga treptat in castronul cu branza crema, se amesteca usor pana la omogenizare.
Asamblare Prajitura cu prune si crema de branza frisca:
- Pe blatul simplu se intinde crema de branza si frisca obtinuta.
- Deasupra se aseaza blatul cu prune.
- Prajitura cu prune si crema de branza frisca se da la frigider minim 3 ore, se decoreaza cu zahar pudra sau glazura de lamaie.
Please follow and like us: