Prajitura cu prune si ricotta
Prajitura cu prune si ricotta este un desert delicat, aromat, usor de preparat. Blatul umed cu gust de lamaie se combina excelent cu fructele usor zemoase si dulci.

Ingrediente Prajitura cu prune si ricotta:
- 3 oua
- 200 g zahar
- 250 g ricotta
- 50 ml ulei
- Coaja rasa de la o lamaie
- 300 g faina
- 2 lingurite praf de copt
- 500 g prune
Preparare Prajitura cu prune si ricotta:
- Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
- Adaugati ricotta, mixti usor, apoi incorporati coaja rasa de lamaie si uleiul; amestecati usor.
- In final incorporati faina cernuta + praful de copt cu ajutorul unei spatule.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma rotunda cu diametrul de 20 cm in care ati pus hartie de copt.
- Prunele se spala, se sterg cu un prosop de hartie, se scot samburii.
- Jumatatile de prune rezultate se aranjeaza una langa alta in aluatul din tava, impingandu-le usor in acesta.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 30-35 minute, verificati cu scobitoarea.
- Prajitura cu prune si ricotta se lasa sa se raceasca in tava, se taie felii.
Please follow and like us: