Chec cu ricotta si cirese
Chec cu ricotta si cirese este un desert delicat, aromat, usor de preparat. blatul umed se combina foarte bine cu fructele dulci, alcatuind un chec excelent.

Ingrediente Chec cu ricotta si cirese:
- 3 oua
- 100 g zahar
- Coaja rasa de la o jumatate de lamaie
- 70 ml ulei
- 250 g riccota
- 250 g faina
- 10 g praf de copt
- 120 ml smantana pentru frisca
- 400 g cirese
Preparare Chec cu ricotta si cirese:
- Ciresele se spala, se scot samburii, se taie in bucati, se lasa sa se scurga de sucul propriu pe o strecuratoare.
- Ouale se mixeaza cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
- Se adauga coaja rasa de lamaie, uleiul, ricotta; se amesteca usor pana la omogenizare.
- Se incorporeaza faina cernuta + praful de copt, apoi se adauga smantana pentru frisca, se amesteca usor cu o spatula.
- In final se adauga ciresele scurse.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma mare de chec, se niveleaza.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 50 minute, verificati cu scobitoarea.
- Chec cu ricotta si cirese se lasa sa se raceasca in tava, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in felii.
Please follow and like us: