Negresa cu zmeura si topping Nutella

Negresa cu zmeura si topping Nutella este un desert fabulos, foarte savuros. Blatul umed combinat cu zmeura acrisoara si mousse-ul de Nutella alcatuiesc o prajitura excelenta.

Ingrediente Negresa cu zmeura si topping Nutella:

Negresa:

  • 125 g unt
  • 200 g ciocolata dark
  • 5 linguri cacao
  • 50 ml suc de portocale
  • 60 ml apa
  • 5 oua
  • 125 g zahar
  • 4 linguri faina

Strat zmeura:

  • 1 cana zmeura proaspata
  • 150 g dulceata de zmeura

Topping Nutella:

  • 250 ml smantana pentru frisca rece
  • 4 linguri Nutella

Decor:

  • Cacao pudra

Preparare Negresa cu zmeura si topping Nutella:

Negresa:

  • Untul taiat se topeste impreuna cu ciocolata rupta in bucatele, cacaua, sucul de portocale si apa intr-o craticioara antiaderenta sau pe bain-marie.
  • Cand ingredientele s-au omogenizat (untul si ciocolata s-au topit si s-au amestecat cu restul ingredientelor) se ia craticioara de pe foc, iar compozitia obtinuta se lasa sa se raceasca.
  • Galbenusurile se mixeaza cu jumatate din cantitatea de zahar, intr-un castron, pana se obtine o crema omogena.
  • Se adauga compozitia de ciocolata + unt racita, apoi faina cernuta.
  • Separat, intr-un alt castron, se bat albusurile cu restul de zahar pana devin bezea tare.
  • Aceasta se va adauga in 2 reprize peste compozitia obtinuta anterior (ciocolata-galbenusuri-faina) cu ajutorul unei spatule.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma rotunda cu diametrul de 24 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 165 grade celsius cca. 40 minute.
  • Negresa se lasa sa se raceasca in tava, apoi se scoate si se aseaza pe un platou de prajituri.
  • Deasupra negresei racite se intinde stratul de zmeura: se amesteca zmeura proaspata cu dulceata de zmeura si compozitia rezultata se intinde  peste negresa (mai mult spre mijloc).

Topping Nutella:

  • Smantana pentru frisca rece se bate pana devine frisca.
  • Se adauga Nutella, se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.
  • Mousse-ul de Nutella obtinut se intinde usor peste stratul de zmeura.
  • Deasupra se presara cacao pudra.
  • Negresa cu zmeura si topping Nutella se da la frigider cca. 2-3 ore inainte de a o taia in felii.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.