Negresa cu zmeura si topping Nutella
Negresa cu zmeura si topping Nutella este un desert fabulos, foarte savuros. Blatul umed combinat cu zmeura acrisoara si mousse-ul de Nutella alcatuiesc o prajitura excelenta.

Ingrediente Negresa cu zmeura si topping Nutella:
Negresa:
- 125 g unt
- 200 g ciocolata dark
- 5 linguri cacao
- 50 ml suc de portocale
- 60 ml apa
- 5 oua
- 125 g zahar
- 4 linguri faina
Strat zmeura:
- 1 cana zmeura proaspata
- 150 g dulceata de zmeura
Topping Nutella:
- 250 ml smantana pentru frisca rece
- 4 linguri Nutella
Decor:
- Cacao pudra
Preparare Negresa cu zmeura si topping Nutella:
Negresa:
- Untul taiat se topeste impreuna cu ciocolata rupta in bucatele, cacaua, sucul de portocale si apa intr-o craticioara antiaderenta sau pe bain-marie.
- Cand ingredientele s-au omogenizat (untul si ciocolata s-au topit si s-au amestecat cu restul ingredientelor) se ia craticioara de pe foc, iar compozitia obtinuta se lasa sa se raceasca.
- Galbenusurile se mixeaza cu jumatate din cantitatea de zahar, intr-un castron, pana se obtine o crema omogena.
- Se adauga compozitia de ciocolata + unt racita, apoi faina cernuta.
- Separat, intr-un alt castron, se bat albusurile cu restul de zahar pana devin bezea tare.
- Aceasta se va adauga in 2 reprize peste compozitia obtinuta anterior (ciocolata-galbenusuri-faina) cu ajutorul unei spatule.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma rotunda cu diametrul de 24 cm in care ati pus hartie de copt.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 165 grade celsius cca. 40 minute.
- Negresa se lasa sa se raceasca in tava, apoi se scoate si se aseaza pe un platou de prajituri.
- Deasupra negresei racite se intinde stratul de zmeura: se amesteca zmeura proaspata cu dulceata de zmeura si compozitia rezultata se intinde peste negresa (mai mult spre mijloc).
Topping Nutella:
- Smantana pentru frisca rece se bate pana devine frisca.
- Se adauga Nutella, se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.
- Mousse-ul de Nutella obtinut se intinde usor peste stratul de zmeura.
- Deasupra se presara cacao pudra.
- Negresa cu zmeura si topping Nutella se da la frigider cca. 2-3 ore inainte de a o taia in felii.
Please follow and like us: