Negresa cu crema de zmeura

Daca iubiti ciocolata si zmeura trebuie neaparat sa incercati delicioasa Negresa cu crema de zmeura. Se prepara usor si se termina foarte repede.

Negresa-cu-crema-de-zmeura

Ingrediente Negresa cu crema de zmeura:

Negresa:

  • 200 g unt
  • 200 g ciocolata neagra
  • 150 g faina
  • 150 g zahar
  • 5 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Crema de zmeura:

  • 250 g unt moale
  • 300 g zmeura congelata sau proaspata
  • 100 g zahar pudra
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri zahar

Topping:

  • 100g ciocolata cu lapte

Preparare Negresa cu crema de zmeura:

Negresa:

  • Ciocolata se rupe in bucati si se topeste impreuna cu untul intr-o craticioara.
  • Compozitia obtinuta se lasa sa se raceasca complet.
  • Ouale se mixeaza cu zaharul pana cand se obtine o compozitie omogena.
  • Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se incorporeaza in compozitia de oua.
  • In final se incorporeaza compozitia de ciocolata-unt, dupa ce s-a racit, si esenta de vanilie.
  • Se amesteca pana se obtine o compozitie omogena, apoi se toarna intr-o tava de 35×38 cm, in care ati pus hartie de copt.
  • Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 20-25 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca complet.

Crema de zmeura:

  • Daca folositi zmeura congelata, decongelati-o mai intai, apoi scurgeti-o bine de sucul format.
  • Pregatiti budinca de vanilie conform intructiunilor de pe ambalaj ( amestecati praful de budinca cu cca. 75 ml lapte, pana obtineti o compozitie omogena. Restul de lapte se pune la fiert impreuna cu 3 linguri zahar. Cand acesta incepe sa fiarba se adauga in el compozitia de praf budinca+lapte obtinuta anterior. Se amesteca continuu 1-2 minute sau pana cand budinca se ingroasa.)
  • Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca complet.
  • Untul moale se mixeaza cu zaharul pudra pana cand se obtine o crema omogena.
  • Se adauga in acesta budinca de vanilie in 2-3 reprize, dupa ce s-a racit complet.
  • In final se adauga zmeura si se mixeaza pana la omogenizare.
  • Crema de zmeura obtinuta se lasa la frigider cca. 1 ora sau pana cand untul si budinca de vanilie o vor intari.

Asamblare Negresa cu crema de zmeura:

  • Blatul de negresa se va taia in doua, dupa ce s-a racit, obtinandu-se doua blaturi.
  • Intre cele doua blaturi intindem crema de zmeura, dupa ce a stat la frigider cca. o ora.
  • Ciocolata cu lapte se topeste pe bain-marie, apoi se intinde uniform peste top-ul prajiturii.
  • Negresa cu crema de zmeura se lasa la frigider minim 3-4 ore inainte de a o taia.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon19

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.