Negresa cu crema de zmeura

Daca iubiti ciocolata si zmeura trebuie neaparat sa incercati delicioasa Negresa cu crema de zmeura. Se prepara usor si se termina foarte repede.

Negresa cu crema de zmeura

Ingrediente Negresa cu crema de zmeura:

Negresa:

  • 200 g unt
  • 200 g ciocolata neagra
  • 150 g faina
  • 150 g zahar
  • 5 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Crema de zmeura:

  • 250 g unt moale
  • 300 g zmeura congelata sau proaspata
  • 100 g zahar pudra
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri zahar

Topping:

  • 100g ciocolata cu lapte

Preparare Negresa cu crema de zmeura:

Negresa:

  • Ciocolata se rupe in bucati si se topeste impreuna cu untul intr-o craticioara.
  • Compozitia obtinuta se lasa sa se raceasca complet.
  • Ouale se mixeaza cu zaharul pana cand se obtine o compozitie omogena.
  • Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se incorporeaza in compozitia de oua.
  • In final se incorporeaza compozitia de ciocolata-unt, dupa ce s-a racit, si esenta de vanilie.
  • Se amesteca pana se obtine o compozitie omogena, apoi se toarna intr-o tava de 35×38 cm, in care ati pus hartie de copt.
  • Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 20-25 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca complet.

Crema de zmeura:

  • Daca folositi zmeura congelata, decongelati-o mai intai, apoi scurgeti-o bine de sucul format.
  • Pregatiti budinca de vanilie conform intructiunilor de pe ambalaj ( amestecati praful de budinca cu cca. 75 ml lapte, pana obtineti o compozitie omogena. Restul de lapte se pune la fiert impreuna cu 3 linguri zahar. Cand acesta incepe sa fiarba se adauga in el compozitia de praf budinca+lapte obtinuta anterior. Se amesteca continuu 1-2 minute sau pana cand budinca se ingroasa.)
  • Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca complet.
  • Untul moale se mixeaza cu zaharul pudra pana cand se obtine o crema omogena.
  • Se adauga in acesta budinca de vanilie in 2-3 reprize, dupa ce s-a racit complet.
  • In final se adauga zmeura si se mixeaza pana la omogenizare.
  • Crema de zmeura obtinuta se lasa la frigider cca. 1 ora sau pana cand untul si budinca de vanilie o vor intari.

Asamblare Negresa cu crema de zmeura:

  • Blatul de negresa se va taia in doua, dupa ce s-a racit, obtinandu-se doua blaturi.
  • Intre cele doua blaturi intindem crema de zmeura, dupa ce a stat la frigider cca. o ora.
  • Ciocolata cu lapte se topeste pe bain-marie, apoi se intinde uniform peste top-ul prajiturii.
  • Negresa cu crema de zmeura se lasa la frigider minim 3-4 ore inainte de a o taia.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.