Chec cu iaurt grecesc si afine

13 Shares

Savurosul Chec cu iaurt grecesc si afine este un desert fraged, aromat, usor de preparat. Blatul umed cu iaurt se combina perfect cu fructele delicate.

Ingrediente Chec cu iaurt grecesc si afine:

  • 120 g zahar
  • 120 g unt
  • 2 oua mari
  • 350 g iaurt grecesc
  • 300 g faina
  • 3 lingurite praf de copt
  • 1-2 lingurite esenta de vanilie
  • 200 g afine

Glazura (optional):

  • 80 g ciocolata alba
  • 40 ml smantana pentru frisca

Preparare Chec cu iaurt grecesc si afine:

  • Untul se topeste intr-o craticioara antiaderenta sau pe bain-marie, apoi se lasa sa se raceasca.
  • Intr-un castron se mixeaza ouale cu zaharul si esenta de vanilie pana cand ouale isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
  • Se adauga iaurtul grecesc, apoi untul topit, se amesteca pana la omogenizare.
  • In final se adauga faina amestecata cu praful de copt, se mixeaza usor pana la omogenizare.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava mare de chec.
  • Turnati jumatate din compozitia obtinuta in tava, peste aceasta se aranjeaza uniform afinele.
  • Se toarna restul de compozitie, apoi se da tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 40 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Dupa ce s-a copt se lasa sa se raceasca si se prepara glazura: se amesteca intr-o craticioara smantana pentru frisca cu ciocolata alba rupta in bucatele pana cand aceasta se topeste si se obtine o compozitie omogena.
  • Se lasa sa se raceasca cateva minute, apoi se toarna peste checul usor racit.
  • Dupa ce se raceste complet, Checul cu iaurt grecesc si afine se lasa la frigider pana cand glazura se intareste.
  • Daca nu doriti sa glazurati puteti decora Checul cu iaurt grecesc si afine cu zahar pudra.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

2 comments

  • Coralia

    Buna ziua, am facut checul dupa aceasta reteta, insa compozitia iese mult prea groasa, este la fel cum este textura de coca si se aseaza foarte greu in tava. Am sa mai fac aceasta reteta dar cu 4 oua in loc de 2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.