Prajitura frageda cu prune ulei si iaurt

Prajitura frageda cu prune ulei si iaurt este un desert delicat, aromat, usor de preparat. se pot folosi si alte fructe de vara: caise, piersici, visine, cirese.

Ingrediente Prajitura frageda cu prune ulei si iaurt:

  • 2 oua
  • 125 g zahar
  • 200 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 125 g iaurt natural
  • 40 ml ulei
  • 250 g prune

Preparare Prajitura frageda cu prune ulei si iaurt:

  • Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
  • Adaugati iaurtul, apoi uleiul, amestecati usor cu o spatula dupa fiecare adaugare.
  • Incorporati faina cernuta + praful de copt.
  • Prunele se spala, se sterg cu un prosop de hartie, se  taie pe jumatate, se scot samburii.
  • Taiati jumatate din jumatatile de prune obtinute in bucatele si adaugati-le in compozitia rezultata anterior.
  • Turnati aluatul intr-o forma rotunda cu diametrul de 20 cm in care ati pus hartie de copt, nivelati.
  • Deasupra aranjati uniform jumatatile de prune ramase, impingandu-le usor in aluat.
  • Se da tava in cuptorul preicalzit la 180 grade celsius cca. 30 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Prajitura frageda cu prune ulei si iaurt se lasa sa se raceasca in tava, se deocreeaza cu zahar pudra, se taie in felii.
Please follow and like us:
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.