Prajitura frageda cu prune ulei si iaurt
Prajitura frageda cu prune ulei si iaurt este un desert delicat, aromat, usor de preparat. se pot folosi si alte fructe de vara: caise, piersici, visine, cirese.
Ingrediente Prajitura frageda cu prune ulei si iaurt:
- 2 oua
- 125 g zahar
- 200 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 125 g iaurt natural
- 40 ml ulei
- 250 g prune
Preparare Prajitura frageda cu prune ulei si iaurt:
- Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
- Adaugati iaurtul, apoi uleiul, amestecati usor cu o spatula dupa fiecare adaugare.
- Incorporati faina cernuta + praful de copt.
- Prunele se spala, se sterg cu un prosop de hartie, se taie pe jumatate, se scot samburii.
- Taiati jumatate din jumatatile de prune obtinute in bucatele si adaugati-le in compozitia rezultata anterior.
- Turnati aluatul intr-o forma rotunda cu diametrul de 20 cm in care ati pus hartie de copt, nivelati.
- Deasupra aranjati uniform jumatatile de prune ramase, impingandu-le usor in aluat.
- Se da tava in cuptorul preicalzit la 180 grade celsius cca. 30 minute, verificati cu scobitoarea.
- Prajitura frageda cu prune ulei si iaurt se lasa sa se raceasca in tava, se deocreeaza cu zahar pudra, se taie in felii.
Please follow and like us: