Prajitura cu zmeura si lapte batut
Prajitura cu zmeura si lapte batut este un desert pufos, aromat, usor de preparat. Se pot folosi si alte fructe: afine, coacaze, mure.
Ingrediente Prajitura cu zmeura si lapte batut:
- 1 ou mare
- 50 g unt moale
- 60 g zahar
- 1 cana faina
- 1/2 cana lapte batut
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 praf de sare
- 150 g zmeura
Preparare Prajitura cu zmeura si lapte batut:
- Untul moale se mixeaza cu zaharul pana cand se obtine o crema pufoasa (cca. 3 minute).
- Adaugati oul si esenta de vanilie, mixati usor pana la omogenizare.
- Intr-un alt castron amesteca faina cu sarea, praful de copt si bicarbonatul de sodiu.
- In castronul cu ou-zahar-unt se adauga alternativ amestecul de faina cu laptele batut in 2 reprize, se mixeaza usor dupa fiecare adaugare.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 20×20 cm in care ati pus hartie de copt.
- Deasupra se aranjeaza uniform zmeura, impingand-o usor in aluat.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius cca. 25-30 minute, verificati cu scobitoarea.
- Prajitura cu zmeura si lapte batut se lasa sa se raceasca in tava, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in bucati.
Please follow and like us: