Prajitura cu zmeura si lapte batut

1 Shares

Prajitura cu zmeura si lapte batut este un desert pufos, aromat, usor de preparat. Se pot folosi si alte fructe: afine, coacaze, mure.

Ingrediente Prajitura cu zmeura si lapte batut:

  • 1 ou mare
  • 50 g unt moale
  • 60 g zahar
  • 1 cana faina
  • 1/2 cana lapte batut
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 praf de sare
  • 150 g zmeura

Preparare Prajitura cu zmeura si lapte batut:

  • Untul moale se mixeaza cu zaharul pana cand se obtine o crema pufoasa (cca. 3 minute).
  • Adaugati oul si esenta de vanilie, mixati usor pana la omogenizare.
  • Intr-un alt castron amesteca faina cu sarea, praful de copt si bicarbonatul de sodiu.
  • In castronul cu ou-zahar-unt se adauga alternativ amestecul de faina cu laptele batut in 2 reprize, se mixeaza usor dupa fiecare adaugare.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 20×20 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Deasupra se aranjeaza uniform zmeura, impingand-o usor in aluat.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius cca. 25-30 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Prajitura cu zmeura si lapte batut se lasa sa se raceasca in tava, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.